Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα | PellaNews

Τι αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα

Ο πρωθυπουργός ανέβαλε την επίσκεψη σε Σάμο, Χίο και Λέσβο ώστε να είναι παρόν στην σύσκεψη που ολοκληρώθηκε  στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν αποφάσεις σε διπλωματικό αλλά και επιχειρησιακό επίπεδο.

Στην έκτακτη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.

Η δήλωση Πέτσα μετά το τέλος της σύσκεψης

«Η Ελλάδα δέχθηκε μία οργανωμένη, μαζική και παράνομη απόπειρα παραβίασης των συνόρων της», τόνισε μετά το τέλος της σύσκεψης στο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Αντέξαμε», είπε και έκανε λόγο για 4.000 προσπάθειες παράνομης εισόδου στα ελληνικά σύνορα και, όπως είπε, 66 άτομα έχουν συλληφθεί. «66 άτομα πέρασαν και κρατούνται. Δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ».

Είπε επίσης ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορα».

«Παρακολουθούμε την κατάσταση χωρίς να μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα για να σταματήσουμε τις ροές. Στο νησί υπάρχει έντονη ανησυχία μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τη γειτονική χώρα, ωστόσο η κυβέρνηση είναι εκείνη που θα λάβει αποφάσεις για να μας προστατέψει» ανέφερε νωρίτερα στη εφημερίδα «δημοκρατία» ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle μετέδωσε ότι τα τουρκικά παράλια και τα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα είναι ανεξέλεγκτα και περίπου 120.000 πρόσφυγες και μετανάστες ετοιμάζονται να εισέλθουν στην Ελλάδα τις επόμενες ώρες.

πηγή:newsbreak.gr