Τομέας Δικαιοσύνης ΜέΡΑ25: Πανδημία παραβιάσεων και αυταρχισμού για τους άνω των 60 | PellaNews

Τομέας Δικαιοσύνης ΜέΡΑ25: Πανδημία παραβιάσεων και αυταρχισμού για τους άνω των 60

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για την ηλικιακή ομάδα άνω των 60 με προβλεπόμενη κύρωση αυτόματο πρόστιμο από την ΑΑΔΕ 100 ευρώ τον μήνα, δηλ. 1200 ευρώ τον χρόνο, είναι ένα αντισυνταγματικό, αντίθετο με τα ανθρώπινα δικαιώματα, απολύτως αυταρχικό, εξουθενωτικό και αυταρχικό μέτρο. Η κατάντια των δημόσιων συστημάτων υγείας και πολύ περισσότερο της μνημονιακής Ελλάδας, οι νεοφιλελεύθερες και αυταρχικές πολιτικές επιλογές της Μητσοτάκης ΑΕ που καμία σχέση δεν είχαν με αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, ο στρατός των επιστημόνων και δημοσιογράφων που για να καλύψουν την ανικανότητα και τη σκοπιμότητα της κυβέρνησης παραμορφώνουν τα δεδομένα, μας γυρίζουν σε μαύρες σελίδες της Ιστορίας. Η κυβέρνηση, την ώρα που πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας πείσει ότι η επιδημία σήμερα, είναι η επιδημία των ανεμβολίαστων και οδηγεί στα άκρα τη ρητορική μίσους και διχασμού, επιτιθέμενη στην πιο ευάλωτη κοινωνικά και οικονομικά ομάδα. Εν μέσω πανδημίας μειώνει τις δαπάνες για την δημόσια υγεία, αλλά προβλέπει ότι τα επιβαλλόμενα πρόστιμα θα ενισχύουν ειδικό ταμείο για το ΕΣΥ! Η αποθέωση του κοινωνικού αυτοματισμού! Ο κατήφορος της χώρας και της Ευρώπης μοιάζει να μην έχει τέλος. Και αυτό ενώ το ίδιο το Συμβούλιο της Ευρώπης -στο 2361/2021 Ψήφισμα του- τονίζει ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πρέπει να υφίσταται οποιουδήποτε είδους πολιτική, κοινωνική ή άλλη πίεση για να εμβολιασθεί, καθώς επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να υφίσταται διακρίσεις επειδή δεν έχει εμβολιασθεί κατ’ επιλογήν του.

Όταν λοιπόν η πραγματικότητα δεν βολεύει τη Μητσοτάκης ΑΕ τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Λόγω της εμμονής της κυβέρνησης στην ανορθολογική αντιμετώπιση και της απόρριψη της ιδέας του προεμβολιαστικού ελέγχου και των γενικευμένων rapid test για όλους, της υστέρησης των εμβολιασμών και της αύξησης των κρουσμάτων, ο πρωθυπουργός αποφάσισε σαν κακομαθημένος έφηβος να εκδικηθεί την κοινωνία με τιμωρητικά μέτρα θεσπίζοντας τον απαράδεκτο υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Η υποχρεωτικότητα όμως μίας ιατρικής πράξης -σήμερα για τους άνω των 60, αύριο, για άλλη κατηγορία πολιτών ή για άλλη «έκτακτη ανάγκη και αιτία»- συγκρούεται με τις συνταγματικές αρχές της αξίας του ανθρώπου (άρθρο 2 παρ. 1 Συντάγματος), της ελευθερίας ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5 παρ. 1 Συντάγματος), της προστασίας έναντι βιοϊατρικών παρεμβάσεων (άρθρο 5 παρ. 5 εδ. β’ Συντάγματος), αλλά και την αρχή της ισότητας (άρθρο 4 Συντάγματος).

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός συνιστά σοβαρή παρέμβαση στην αυτοδιάθεση και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας. Καμία κοινωνία δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τη δημοκρατία και καμία συλλογική εγγύηση δεν μπορεί να στηρίζεται στον αυταρχισμό.

Τομέας Υγείας ΜέΡΑ25: Να εμβολιαστούμε στο πλαίσιο της Υγείας και της Δημοκρατίας που μας αξίζουν!

Η απόφαση της κυβέρνησης για επί προστίμω υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών, εκτός από αυταρχική, είναι ιατρικά ανεπαρκής και κοινωνικά διχαστική.

Η κυβέρνηση είχε σχεδόν για δύο χρόνια την ευκαιρία της να αποδείξει τις προτεραιότητές της ως προς την υγεία του πληθυσμού και τώρα, η κίνησή της δεν είναι κίνηση ευθύνης, αλλά απελπισίας. Η κίνηση αυτή είναι καταδικασμένη να αποτύχει πάνω στο πεδίο που ονομάζεται υπερβάλλουσα θνησιμότητα, η οποία αναμένεται να κινηθεί -ήδη κινείται- με βάση τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, στο δυσθεώρητο τουλάχιστον +30% επιπλέον απώλειας ζωών από τις προβλεπόμενες έναντι της 5ετίας 2016-2020, συμπεριλαμβανομένου τόσο του κορωνοϊού, αλλά και όλων των άλλων αιτίων. Κινήθηκε δε αυξητικά πολύ πριν το τέταρτο κύμα.

Επίσης, η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο μοναδικός λόγος μη εμβολιασμού των άνω των 60 είναι η “ανυπακοή” τους και δεν πέρασαν ποτέ από το μυαλό των εισηγητών π.χ. τα αδιάγνωστα νοητικά νοσήματα, που τώρα θα τιμωρηθούν με μηνιαία μείωση της σύνταξης κατά 100 ευρώ.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να διχάσει τους πολίτες επανειλημμένα – με πολλές και διαφορετικές μεροληπτικές, εκλεκτικές των επιστημονικών δεδομένων διχοτομήσεις – και μέχρι πρότινος κατάφερνε να μετακυλίει τη δική της ευθύνη. Έφταιγαν οι νέοι που ξενυχτούσαν, οι πολίτες που περπατούσαν στα πάρκα, οι αριστεροί που έκαναν πορείες, οι κυκλοφορούντες χωρίς υγειονομικό πάσο. Στη σημερινή επικοινωνιακή συγκυρία, φταίνε οι ανεμβολίαστοι, οι οποίοι εκτός από ιατρικώς εκτεθειμένοι, βολεύουν ως ο τωρινός ιδανικός αποδιοπομπαίος τράγος (επόμενος προβλέψιμος: η παραλλαγή Όμικρον). Η δήθεν «πολιτική της πειθούς» που προηγήθηκε, ήταν αξιοπερίεργα τέτοια, ώστε να πείσει τους… πεπεισμένους και ταυτόχρονα να εξωθήσει στα άκρα τους σκεπτικιστές! Ενώ πλέον ο αυταρχισμός αυτό ακριβώς κάνει, πανθομολογουμένως.

Αλλά εδώ που φτάσαμε, οι ευθύνες πλέον δεν κρύβονται. Ακόμη και ως μια αναγκαστική προσωρινή αναστολή του δικαιώματος αυτοδιάθεσης του σώματος των ιατρικά κρινόμενων ως ευπαθών, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός προκύπτει ως απότοκο της συνειδητής, βαθιά ταξικής, άρνησης της Μητσοτάκης Α.Ε να κάνει αυτά που πρέπει: έμπρακτη στήριξη του ΕΣΥ με νέο προσωπικό και με ενίσχυση του υπάρχοντος, καθολικό δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο, μέτρα αποστασιοποίησης στην παιδεία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μέτρα στήριξης της απουσίας από την εργασία και κέντρα εξατομικευμένης ιατρικής συμβουλής, εμβολιασμού και διάγνωσης στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας υγείας, όλα αυτά για τα οποία μάχεται εδώ και ενάμιση χρόνο το ΜέΡΑ25. Έτσι κερδίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών, όχι με καταστολή, τιμωρία και αυταρχισμό.

Συμβουλεύουμε λοιπόν τους ανεμβολίαστους πολίτες να εμβολιαστούν, ως μοναδική σανίδα σωτηρίας τους, καθώς η κυβέρνηση τους έχει αφήσει εκτεθειμένους απέναντι στην COVID, χωρίς καμία άλλη προστασία και ασφάλεια και ταυτόχρονα τους καλούμε να διεκδικήσουν την Υγεία και την Δημοκρατία που τους αξίζουν.