Το Μουσείο της Πέλλας επισκέφθηκε ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης. | PellaNews

Το Μουσείο της Πέλλας επισκέφθηκε ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής (29.05.2020) ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης, όπου συναντήθηκε με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας κ. Τσιγαρίδα και διοικητικούς υπαλλήλους του Μουσείου.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η πορεία εξέλιξης των έργων που σχετίζονται με τον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας αλλά και η κατάρτιση νέων προτάσεων που θα αφορούν στη συνολική ανάπτυξη του.

Από την πλευρά του ο κ. Σταμενίτης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη προκειμένου να επιτευχθεί η αύξηση της χρηματοδότησης για το έργο συντήρησης και ανάδειξης του Ανακτόρου του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Αρχαιολογικού Χώρου της Πέλλας.

Πρόκειται για το ένα από τρία ανάκτορα της κλασικής – ελληνιστικής εποχής που σώζονται στον ελλαδικό χώρο (το μεγαλύτερο στη Μακεδονία).

Συγκεκριμένα, η πρόταση του κυρίου Σταμενίτη αφορά τη χρηματοδότηση από τα υπόλοιπα του ΕΣΠΑ της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου αλλά και την ένταξη του στη νέα προγραμματική περίοδο.

*Να θυμίσουμε οτι ο Διονύσης Σταμενίτης ήταν αυτός που κατάφερε να γίνει, στην προηγούμενη Βουλευτική του θητεία, ο διαχωρισμός των Εφορειών Πέλλας-Ημαθίας, με αποτέλεσμα η Πέλλα να πάψει να υφίσταται στην ΙΖ Εφορεία Αρχαιοτήτων και να δημιουργηθεί ξεχωριστή Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας.