Τσίπρας- Γεννηματά δύο ξένοι στην ίδια οικογένεια | PellaNews

Τσίπρας- Γεννηματά δύο ξένοι στην ίδια οικογένεια

Βρέθηκαν στην ίδια αίθουσα, συνομίλησαν με τους ίδιους ευρωσοσιαλδημοκράτες αξιωματούχους, διατύπωσαν σχεδόν τα ίδια αιτήματα για την Ελλάδα, επέστρεψαν με την ίδια πτήση. Δεν φαίνεται όμως να αντάλλαξαν περισσότερες από μερικές κουβέντες "χαιρετισμού" στο πλαίσιο που ορίζει η αστική ευγενεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά μοιράζονται ( σε μια διασταλτική ερμηνεία) την ίδια ευρωπαική οικογένεια: Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είναι επισήμως δια του κόμματός της μέλος των ευρωπαίων σοσιαλιστών, ο Αλέξης Τσίπρας "φιλοξενείται" ως προσκεκλημένος "παρατηρητής" στις συνόδους του PES , καθόσον είναι και από τα αγαπημένα τέκνα των ευρωσοσιαλδημοκρατών. Η επίσημη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά (  άλλως "πασοκοποίηση ") εν όψει του "μετασχηματισμού" του κόμματος,  βοηθάει εκ των πραγμάτων στην ευόδωση του φλερτ με το ευρωσοσιαλιστικό κόμμα.  

Φλερτ το οποίο εκνευρίζει την κ. Γεννηματά ( ευλόγως) αν και κρατάει χρόνια. Από όταν ο Αλέξης Τσίπρας υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο, άφησε πίσω ( άνευ ΄δυνατότητας επιστροφής) τον καταγγελτικό αντιμνημονιακό του λόγο και έγινε μέρος του μνημονιακού συστήματος εξουσίας ( όσο κι αν επιμένει να διατρανώνει ότι δεν είναι μέρος του μνημονιακού συστήματος). 

Προσέγγιση μετ εμποδίων
Παρότι το ΚΙΝΑΛ άσκησε καθόλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τσίπρα δριμύτατη κριτική στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , με τον ΣΥΡΙΖΑ να αντεπιτίθεται πότε αποκαλώντας το κόμμα "δεκανικι της δεξιάς" και πότε την κ. Γεννηματά "ουραγό" του κ. Μητσοτάκη, η 7η Ιουλίου άλλαξε τις ισορροπίες καθώς πλέον βρέθηκαν και οι δύο "γείτονες" όχι μόνον στους πολιτικούς χώρους αλλά και στα έδρανα της αντιπολίτευσης, 

Είτε γιατί ο κ. Τσίπρας προκειμένου να στέκει πολιτικά το αφήγημά του ότι μπορούν οι επόμενες εκλογές να βγάλουν κυβέρνηση συνεργασίας των "προοδευτικών δυνάμεων" είτε γιατί διαπίστωσε πως η επίθεση σε ΚΙΝΑΛ συσπειρώνει ( ό,τι απέμεινε από αυτόν) τον χώρο είτε για αυτούς τους λόγους και άλλους τόσους, αποφάσισε να κατεβάσει τα όπλα και να τείνει χείρα φιλίας στην επικεφαλής του κινήματος Αλλαγής.

Τσίπρας - Γεννηματά: Δυο ξένοι στην ίδια... ευρωσοσιαλιστική οικογένεια
Στην Κουμουνδούρου εξάλλου, "σπουδαιολογούν" αποστάσεις που κράτησε η κ. Γεννηματά από  κυβερνητικές πρωτοβουλίες, προεξαρχούσης της αλλαγής του εκλογικού νόμου. 

Τότε μάλιστα η κ. Γεννηματά ακούστηκε να λέει στην βουλή προς τον κ. Μητσοτάκη να μη βιάζεται να προδικάσει τις εξελίξεις περί διπλής κάλπης διότι είναι πολύ πιθανό να εκπλαγεί. Αναγνώστηκε η απάντησή της από ουκ ολίγους σαν σήκωμα του γαντιού που της πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας , σαν "οιωνός" ότι μπορούν πράγματι τα δυο κόμματα να συμπλεύσουν αφήνοντας πίσω τις εχθροπραξίες. Το σενάριο περί συμπόρευσης, "έδεσε" μετά από μια δημόσια εμφάνιση των Κ. Γείτονα ( έμπιστου συνομιλητή της κ. Γεννηματά) και Α. Φλαμπουράρη ( ο γνωστός οικογενειακός "παππούς" του κ. Τσίπρα). 

Η συνέχεια προμηνύεται ωστόσο, δύσκολη. 

Και η Novartis στις "αντενδείξεις"
Οι αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ ( πρώτη "εξανέστη" η Νάντια Γιαννακοπούλου) αλλά και η στρατηγική επιλογή της κ. Γεννηματά να τηρήσει (προς ώρας) πολιτική ίσων αποστάσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ, επιιθυμώντας να βαδίσει το κόμμα σε ... αυτόνομη πορεία, προκάλεσαν "πάγωμα" στις διαδικασίες σύγκλισης των δύο κομμάτων. 

Δεν έχουμε ανάγκη το φλερτ κανενός, είπε από την Βουλή πρόσφατα η ίδια η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, επιχειρώντας να φρενάρει τα σενάρια. 

Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπόθεση της άρσης προστασίας Α κατοικίας σαν εφαλτήριο προσέγγισης, η Χαριλάου Τρικούπη , δεν φαίνεται πρόθυμη να μπει σε διαδικασίες "άτυπων συναντήσεων" και συνεννοήσεων. 

Υπάρχει και έτερο αγκάθι με απρόβλεπτες συνέπειες για την ώρα για την δυνατότητα συνεννόησης των όμορων χώρων: Οι εξελίξεις στην προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο μπορεί να ορθώσουν ξανά απροσπέλαστο τείχος, ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, παρότι για την ώρα, η Κουμουνδούρου επιλέγει να επιτίθεται μονόπαντα στην Ν.Δ. 

Στην Κουμουνδούρου προς το παρόν, "θερμομετρούν" το κλίμα και αναλόγως των εξελίξεων, θα αντιδράσουν. Οι κινήσεις του ΚΙΝΑΛ πάντως ( και οι πρωτοβουλίες του) βρίσκονται παγίως στα ραντάρ του Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή :thetoc.gt