Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ή πρόστιμο 100 ευρώ – Όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός | PellaNews

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ή πρόστιμο 100 ευρώ – Όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Nέα μέτρα τόσο λόγω της έξαρσης της πανδημίας όσο και λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει και των γιορτών.

Στη σκιά των κρουσμάτων κορονοϊού και των “σκληρών δεικτών” που επιμένουν σε υψηλά επίπεδα, αλλά και την παγκόσμια ανησυχία για το νέα μετάλλαξη, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο ανακοίνωσε νέα δέσμη μέτρων, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Νέα μέτρα: “Πέναλτι” 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών
Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως ο εμβολιασμός γίνεται υποχρεωτικός για τους πολίτες άνω των 60 ετών.

Το μέτρο αυτό θα συνοδεύεται από την επιβολή διοικητικού προστίμου 100 ευρώ τον μήνα σε κάθε ηλικιωμένο άνω των 60 ετών που αρνείται να εμβολιαστεί. Όσοι ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι περίπου 550.000 και η διασταύρωση των στοιχείων τους θα γίνεται μέσω της ΑΑΔΕ.

Οσοι δεν σπεύσουν να κλείσουν ραντεβού, θα τους έρθει “ραβασάκι” από την Εφορία και θα κληθούν να καταβάλλουν 100 ευρώ πρόστιμο τον μήνα, μέχρι να συμμορφωθούν με το νέο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους.

Το μέτρο θα τεθεί άμεσα σε ισχύ και η ημερομηνία που θα έχουν ως περιθώριο για να κάνουν την πρώτη δόση θα είναι η 15η Ιανουαρίου 2022. Από 16 Ιανουαρίου και μετά θα έχουν πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα και για όσο θα είναι σε ισχύ το παραπάνω μέτρο.