Χαρδαλιάς από Λήμνο: Προτεραιότητα ο τουρισμός με όρους ασφάλειας | PellaNews

Χαρδαλιάς από Λήμνο: Προτεραιότητα ο τουρισμός με όρους ασφάλειας

Λίγο μετά τις 8 το πρωί έφτασε στο αεροδρόμιο «Ήφαιστος» της Λήμνου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποιεί στα 18 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν από 1η Ιουλίου στις πτήσεις εξωτερικού.

Τον υφυπουργό υποδέχθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λήμνου κ. Παναγιώτης Μπιμπούδης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας κ. Σωκράτης Κρομμυδέλλης, ο Αερολιμενάρχης του νησιού κ. Πέτρος Χασάπης καθώς και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Έχουμε τεχνικό μίτινγκ και αυτοψία έτσι ώστε από την Τετάρτη όλα τα αεροδρόμια της χώρας να ανοίξουν με όρους ασφάλειας και το κυριότερο, με ξεκάθαρους όρους δημόσιας υγείας. Θέλουμε πολύ ο τουρισμός να πάει μπροστά, είναι προτεραιότητα, αλλά όλο αυτό θα γίνει χωρίς καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία.

Όσοι ταξιδιώτες έρχονται, πρέπει να είναι ασφαλείς αλλά πάνω και πέρα απ’ οτιδήποτε άλλο, όλοι οι νησιώτες μας που θα τους υποδεχθούν πρέπει να παραμείνουν ασφαλείς. Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και η προσπάθεια αυτή χρειάζεται συνεργασία, συνεννόηση και πάνω απ’ όλα τήρηση των πρωτοκόλλων είτε αφορούν στη δημόσια υγεία είτε στις διαδικασίες ελέγχου που δεν θα είναι δειγματοληπτικές αλλά στοχευμένες», δήλωσε ο υφυπουργός κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο σύμφωνα με το limnosfm100.gr

Νωρίτερα ο κ. Χαρδαλιάς βρέθηκε στο αεροδρόμιο Καβάλας.

Τον υφυπουργό υποδέχθηκε στο «Μέγας Αλέξανδρος» ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος σύμφωνα με το kavalapost.gr.

Μετά ξεκίνησε σύσκεψη φορέων με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής Αεροπορίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για τον καλύτερο συντονισμό της εφαρμογής των μέτρων και πρωτοκόλλων ασφαλούς λειτουργίας του αεροδρομίου, δεδομένου ότι ο κ. Χαρδαλιάς, μόλις δύο ώρες μετά, στις 12:00, θα έπρεπε να βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.