Αυτό είναι το σκεπτικό της FIFA για την τιμωρία του Άρη | PellaNews

Αυτό είναι το σκεπτικό της FIFA για την τιμωρία του Άρη

Το σκεπτικό για την τιμωρία του Άρη φέρνει στο φως της δημοσιότητας, γνωστό πανελλαδικό site αθλητικής ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα το SDNA αποκαλύπτει όλο το σκεπτικό της FIFA για την επιβολή του BAN στον Άρη, με την παγκόσμια ομοσπονδία να βλέπει ίδιο σύλλογο, ίδιο σήμα και ίδιους οπαδούς για αυτό να προχωράει στην τιμωρία της ομάδας.

Αναλυτικά το σκεπτικό της FIFA για την τιμωρία του Άρη:

Στην αρχή γίνεται αναφορά στις οφειλές που έχει η ομάδα του Άρη:

– 7.018 ευρώ συν 5% ετήσιο τόκο από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημερομηνία έναρξης της ισχύος. 
– 10.000 ευρώ ευρώ συν 5% τόκο από τις 30 Οκτωβρίου 2013 ως την ημερομηνία έναρξης της ισχύος. 
– 10.000 ευρώ συν 5% τόκο από τις 30 Νοεμβρίου 2013 ως την ημερομηνία έναρξης της ισχύος. 
– 187.982 ευρώ συν 5% τόκο από τις 16 Δεκεμβρίου 2015 ως την ημερομηνία έναρξης της ισχύος. 

«Έχοντας αυτό κατά νου, η DRC αναγνωρίζει τη θέση του ο παίκτη, ο οποίος τόνισε πως ο εναγόμενος (σ.σ. ο Άρης) είναι ο αθλητικός και νόμιμος διάδοχος της ΠΑΕ, επισημαίνοντας τις ομοιότητες μεταξύ των δύο συλλόγων. H DRC αναφέρθηκε σε προηγούμενες αποφάσεις των οργάνων λήψης αποφάσεων της FIFA που σχετίζονται με αυτό το ζήτημα, όπως και του CAS, οι οποίες τηρουμένων των αναλογιών μπορούν να εφαρμοστούν και στην παρούσα υπόθεση. Πράγματι, κι από το CAS επιβεβαιώνεται μία προηγούμενη απόφαση της FIFA που αποδεικνύει ότι ένας σύλλογος είναι μία αθλητική οντότητα που μπορεί να αναγνωριστεί από μόνη της. Δηλαδή που δημιουργείται από έναν συνδυασμό στοιχείων τα οποία αποτελούν την εικόνα του». 

Ακολούθως επισημαίνεται πως η DRC αποφάσισε να υιοθετήσει πλήρως το σκεπτικό ενός προηγούμενου οργάνου για την ίδια υπόθεση, την οποία ο Ίμπε κυνηγάει εδώ και χρόνια, του Sole, το οποίο αναφέρει ότι: 

«Μία ομάδα ομάδα είναι μία αθλητική οντότητα που αναγνωρίζεται από μόνη της και κατά γενικό κανόνα υπερβαίνει τα νομικά πρόσωπα που τη λειτουργούν. Έτσι οι υποχρεώσεις που προήλθαν από τις οντότητες που ήταν τότε υπεύθυνες, θα πρέπει να γίνουν σεβαστές. 

 

πηγή: https://politik.gr/