Η αποκάλυψη Ρόκα φέρνει Άρη και ΟΦΗ στην Ευρώπη | PellaNews

Η αποκάλυψη Ρόκα φέρνει Άρη και ΟΦΗ στην Ευρώπη

Γνωστό έγινε αργά το βράδυ της Δευτέρας πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει πλέον ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη, καθώς όπως δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής των πράσινων Τσάβι Ρόκα, λόγω κορωνοϊού πάγωσαν όλες οι υποθέσεις στην ΟΥΕΦΑ και μαζί και το αίτημα του τριφυλλιού για άδεια ένα χρόνο πριν την ολοκλήρωση της τιμωρίας του. 

Αυτό σημαίνει ότι οι πράσινοι δε θα αγωνιστούν στην Ευρώπη τη νέα σεζόν ακόμα κι αν τερματίσουν  σε θέση που δίνει εισιτήριο κι αυτό γιατί θα παραμένει η τιμωρία του τριετούς ευρωπαϊκού αποκλεισμού που ολοκληρώνεται φέτος, οπότε δικαίωμα συμμετοχής θα έχει από τη σεζόν 2021-22. 

Οριστικά στην Ευρώπη ΟΦΗ και Άρης

Την ίδια ώρα σε Θεόδωρος Βαρδινογιάννης και Κλεάνθης Βικελίδης περίμεναν να δουν την εξέλιξη που θα είχε ο "αγώνας" του Παναθηναϊκού ώστε να εξακριβώσουν τί ακριβώς θα πρέπει να κάνουν στα play off για να κατακτήσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Φυσικά γνώριζαν πως το έργο των πράσινων θα ήταν δύσκολο και θα έχαναν το ευρωπαϊκό εισιτήριο μόνο με μια πρωοφανή ανατροπή στην ποινή που έχει επιβληθεί στο τριφύλλι.

Πλέον όμως χωρίς καμία ανησυχία, ακόμα κι αν ο ΟΦΗ ή ο Άρης τερματίσει στην έκτη θέση, ακόμα και τότε θα έχει εξασφαλισμένο ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Χωρίς δεύτερες σκέψεις λοιπόν ο ΟΦΗ θα πρέπει να πανηγυρίζει την έξοδό του στην Ευρώπη μετά από είκοσι χρόνια, ενώ ο Άρης τη δεύτερη σερί ευρωπαϊκή του συμμετοχή.