Στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για Δημοτικά σχολεία ο Υφυπουργός Αθλητισμού, η Υφυπουργός Παιδείας και ο γγΑ | PellaNews

Στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για Δημοτικά σχολεία ο Υφυπουργός Αθλητισμού, η Υφυπουργός Παιδείας και ο γγΑ

Το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης, που υλοποιείται πανελλαδικά από την αρχή της σχολικής χρονιάς για μαθήτριες και μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης του Δημοτικού, παρακολούθησαν στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο γ.γ.Α., Γιώργος Μαυρωτάς.

Τα παιδιά του 3ουΔημοτικού Αμαρουσίου και του 13ουΔημοτικού Ηρακλείου Αττικήςείχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τον Ολυμπιονίκη, Σπύρο Γιαννιώτη, νασυνομιλήσουν μαζί του και να μάθουν τις αξίες του αθλητισμού, ενώ τους απονεμήθηκανδιπλώματα για την επιτυχή παρακολούθηση του κύκλου μαθημάτωνκολύμβησης.

Στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο τουμαθήματος Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το ΥπουργείοΠαιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμούκαι την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, συμμετέχουν τη φετινή χρονιά52.162 μαθητές και μαθήτριες 3.161 τμημάτων από 1.802 σχολεία πανελλαδικά.

Στόχος του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν οι μαθήτριες και οι μαθητές με το υδάτινο στοιχείο, ναμάθουν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας αλλά και να καλλιεργήσουν τηνκοινωνικότητα και τη συνεργασία μέσα από διαφορετικά ερεθίσματα.

Επισημαίνεται ότι ήδη τη φετινή σεζόντα μαθήματα κολύμβησης ξεκίνησαννωρίτερα από κάθε άλλη σχολική χρονιά, από το Α’ σχολικό τρίμηνο. Για τη διδασκαλία των μαθημάτων, πέραντων μονίμων εκπαιδευτικών του κλάδου Φυσικής Αγωγής, απασχολούνται και 269Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής οι οποίοι προσελήφθησαν από την ΚΟΕ κατόπιν της κάλυψης του κόστους μισθοδοσίας τους από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ύψους 350.000 ευρώ.

Τόσο η παραχώρηση των κολυμβητικών δεξαμενών όσο και η μετακίνηση των μαθητών/τριών προς και από τις πισίνες είναι δωρεάν και καλύπτεται από τους Δήμους και τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

Στο περιθώριο της παρακολούθησης του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης, ο κ. Αυγενάκης και ο κ. Μαυρωτάς είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με τους πρωταθλητές, Ανδρέα Βαζαίο και Απόστολο Παπαστάμο, οι οποίοι προπονούνταν εκείνη την ώρα σε παρακείμενη πισίνα στο ΟΑΚΑ, εν όψει της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι στο Τόκιο.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επισήμανε:

«Ζήσαμε από κοντά σήμερα το αποτέλεσμα ενός προγράμματος μιας κοινήςπροσπάθειας. Μιας προσπάθειας που βεβαίως είχε βασικούς συνεργάτες το ΥπουργείοΠαιδείας και προσωπικά την κα Ζαχαράκη, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον γενικόγραμματέα του υπουργείου μας, τον κ. Μαυρωτά ως αρμόδιο για αυτά τα θέματα, αλλά καιτην Κολυμβητική Ομοσπονδία και τους Ολυμπιονίκες που βρίσκονται κοντά οποτεδήποτετους ζητηθεί και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Πάνω από 52.000 παιδιάαπολαμβάνουν αυτό το πρόγραμμα, σε πολλές κολυμβητικές δεξαμενές όλης της χώρας.Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ώρα του φέτος, δηλαδή πριν ταΧριστούγεννα και εξελίσσεται ομαλότατα, απασχολώντας πάνω από 250 εκπαιδευτικούς,γυμναστές και γι’ αυτό χαιρόμαστε, διότι οι συνέργειες φέρνουν αποτελέσματα και οικαρποί είναι αυτό που απολαμβάνουμε.

Παιδιά χαρούμενα, ανέμελα, μέσα στηνκολυμβητική πισίνα, απολαμβάνουν το νερό αλλά συνάμα, μαθαίνουν να λειτουργούν μεκανόνες, πειθαρχία και με πρόγραμμα. Και αυτό είναι ένα εξαιρετικό όπλο, εφόδιο για τουπόλοιπο μέρος της ζωής τους.

Αυτού του είδους οι κοινές δράσεις θα συνεχιστούν και σεάλλα επίπεδα και με άλλα προγράμματα, αλλά πάντοτε αξιοποιώντας τους ανθρώπουςπου τίμησαν τη χώρα μας και που υπηρέτησαν τον αθλητισμό και τα αθλήματά τους καισυνεχίζουν να τα υπηρετούν, δηλαδή τους Ολυμπιονίκες και τους συμμετέχοντες σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Με αυτούς μπροστάρηδες, σε συνεργασία με τοΥπουργείο Παιδείας και με τις αρμόδιες αθλητικές ομοσπονδίες, το επόμενο διάστημα θασας παρουσιάσουμε ένα ακόμη μεγαλύτερο σχέδιο».