Με τρεις εκπροσώπους η Πέλλα στην Γ Εθνική | PellaNews

Με τρεις εκπροσώπους η Πέλλα στην Γ Εθνική

Τρεις ομάδες της Πέλλας θα εκπροσώπησουν τον Νομό μας στη νέα Γ εθνική. Ο λόγος για τον Εδεσσαϊκο, την Θύελλα Σαρακηνών και την Αναγέννηση Γιαννιτσών.

Δείτε το ρεπορτάζ του scorpractor

Νέα δεδομένα προέκυψαν στο “χάρτη” της επόμενης χρονιάς στη Γ΄ Εθνική, με τη μείωση των ομίλων (υποβιβασμός ομάδων, καμία άνοδος από τα τοπικά, αφού δεν υπήρξε τελικά δράση), τη δήλωση αποχώρησης του Αετού Οφρυνίου από την κατηγορία (είχε δικαίωμα συμμετοχής, αλλά ανακοίνωσε οτι θα προτιμήσει να παίξει στο τοπικό Καβάλας), αλλά και την παραμονή του Ποσειδώνα Μηχανιώνας στη Γ΄ Εθνική, αφού στα μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών δεν μπόρεσε να πετύχει το στόχο “προαγωγής” σε επαγγελματικές κατηγορίες.

Αναλυτικά οι 19 ομάδες της Μακεδονίας που δείχνουν να ετοιμάζονται για τη νέα Γ΄ Εθνική, χωρίς βέβαια να αποκλείεται να υπάρξουν ανατροπές στην πορεία, στο μοτίβο του Αετού Οφρυνίου, κάτι που άπαντες απεύχονται:

*Ποσειδώνας Μηχανιώνας, Mακεδονικός, Θερμαϊκός Θέρμης, Ηρακλής Αμπελοκήπων, Αγροτικός Αστέρας, Εθνικός Σοχού (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Εδεσσαϊκός, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Θύελλα Σαρακηνών (ΕΠΣ Πέλλας).

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων (ΕΠΣ Ημαθίας).

ΑΕ Καρίτσας, Εθνικός Ν. Κεραμιδίου (ΕΠΣ Πιερίας).

Κοζάνη  (ΕΠΣ Κοζάνης).

Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης (ΕΠΣ Γρεβενών).

Αναγέννηση Πλαγιάς (ΕΠΣ Κιλκίς).

Πανδραμαϊκός (ΕΠΣ Δράμας).

Απόλλων Παραλιμνίου (ΕΠΣ Σερρών).

Νέστος Χρυσούπολης, Μέγας Αλέξανδρος Οφρυνίου (ΕΠΣ Καβάλας).

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ KAI... MHXANIΩΝΑ

Από τις επαγγελματικές κατηγορίες είναι πιθανό να προέλθουν ο Απόλλων Πόντου και η ΑΕΠ Κοζάνης, που υποβιβάζονται βαθμολογικά βάσει αρχικής προκήρυξης στη Φούτμπολ Λιγκ, αλλά περιμένουν τις οριστικές εξελίξεις με την αναδιάρθρωση, μήπως υπάρξει κάποια ανατροπή στην πορεία και δεν βρεθούν στη Γ΄ Εθνική. 

Ταυτόχρονα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν έκτακτα προνόμια και για ομάδες όπως ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας, που βαθμολογικά δεν ανεβαίνουν (ή και σε άλλους πρωταθλητές της φετινής Γ΄) σε περίπτωση που "αδειάσουν" θέσεις στον χάρτη της Β΄ Εθνικής και του δοθεί η ευκαιρία να παίξει σε επαγγελματική κατηγορία, σε περίπτωση που το θελήσει και τότε δεν θα παίξει στη Γ΄ (αν δηλαδή ανέβουν περισσότεροι).

ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ

Αξίζει να σημειωθεί οτι τρεις νομοί της Μακεδονίας, οι Χαλκιδική, Καστοριά και Φλώρινα δεν θα έχουν ποδοσφαιρική εκπροσώπηση στην κατηγορία.

 

Υπενθυμίζονται οι ομάδες που υποβιβάστηκαν βαθμολογικά, στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε πρόσφατα:

 

1ος όμιλος: AE Eυόσμου (ΕΠΣ Μακεδονίας), ΑΕ Αμπελοκήπων (ΕΠΣ Δράμας).

2ος όμιλος: Νίκη Αγκαθιάς (ΕΠΣ Ημαθίας), Καλλικράτεια, Αετός Βαρβάρας (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Εθνικός Γιαννιτσών (ΕΠΣ Πέλλας), ΠΑΟ Κουφαλίων (ΕΠΣ Μακεδονίας), ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (ΕΠΣ Ημαθίας).

3ος όμιλος: Δίας Δίου (ΕΠΣ Πιερίας), Ερμής Αμυνταίου (ΕΠΣ Φλώρινας), Μακεδονικός Φούφα (ΕΠΣ Κοζάνης).

5ος όμιλος: Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας (ΕΠΣ Καστοριάς).