Προ Ημιτελικός σαν τελικός..Βλέπει νταμπλ ο Αλμωπός | PellaNews

Προ Ημιτελικός σαν τελικός..Βλέπει νταμπλ ο Αλμωπός

Ρεπορταζ: Στέφανος Μίντζας

Ένας προ ημιτελικός σαν τελικός ήταν ο αγώνας ανάμεσα στον Εδεσσαϊκό και τον Αλμωπό στο γήπεδο της Έδεσσας, που βρήκε την ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη να παίρνει τη νίκη πρόκριση με γκολ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. 

O Aλμωπός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση έχοντας και δοκάρι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον Σπύρο Νικολίτσα. Ο Νίκολιτσας ήταν άλλωστε μαζί με τον Τριανταφυλλίδη οι κορυφαίοι από πλευράς του Αλμωπού και δημιούργησαν πονοκέφαλο στους αμυντικούς του Εδεσσαϊκού κυρίως με τις σέντρες που έβγαζαν αλλά και τις καλές κάθετες μπαλιές. 

Από την πλευρά του Εδεσσαϊκού κορυφαίος στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Βασίλής Πούπης που κυριάρχησε στο χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά και ο Δημήτρης Πασσαλής ήταν από τους καλύτερους της ομάδος του. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε και στον Στάθη Βασιλειάδη. Ο τερματοφύλακας του Εδεσσαϊκού κράτησε όρθια την ομάδα του σε όλη την αναμέτρηση. 

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες με 0-0 

Και το δεύτερο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από τις σκληρές μονομαχίες των παικτών αλλά και τα σκληρά μαρκαρίσματα που ήταν στο όριο των καρτών. Μάλιστα τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή και ο κορυφαίος του Αλμωπού Δημήτρης Τριανταφυλλίδης ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Γιώργος Τυριακίδης έκανε αλλαγή και τον Σπύρο Νικολίτσα. 

Ο έμπειρος τεχνικός της Αριδαίας με μια κίνηση ματ, πέρασε στον αγώνα τους Γιώργου Κιουλτζόπουλο και τον Αμαρατίδη και Εππα, δίνοντας φρεσκάδα στην ομάδα του. Ο Αλμωπός συνέχισε να απειλεί αλλά και ο Εδεσσαϊκός θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά κυρίως στις αντεπίθεσεις. 

Ωστόσο ο Νίκος Τζιμογιαννής καθάριζε τις φάσεις των αντιπάλων του.

Ο αγώνας έλειξε με 0-0 και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. 

Στην παράταση οι δύο ομάδες εμφανώς κουρασμένες πίεσαν για το αποτέλεσμα. Τελικά ο Αλμωπός αξιοποιώντας φαουλ του Κιουλτζουπουλου στο Β ημίχρονο της παράτασης πέτυχε το γκολ που του έδωσε την πρόκριση. 

Το γκολ του Αλμωπού ήταν αρκετό για να στείλει την ομάδα της Αριδαίας στον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Πέλλάς. 

Πλέον οι ποδοσφαιριστές του Αλμωπού κάτω από τις οδηγίες του πολυνίκη προπονητή Γιώργου Τυριακίδη έχουν την ευκαιρία τόσο να σφραγίσουν την άνοδο αλλά και να κάνουν το νταμπλ.