Αρχιμανδρίτης Αντώνιος 18 χρόνια πλούσιας κοινωνικής και πνευματικής δράσης στη Σκύδρα | PellaNews

Αρχιμανδρίτης Αντώνιος 18 χρόνια πλούσιας κοινωνικής και πνευματικής δράσης στη Σκύδρα

Μια εμβληματική μορφή της τοπικής μας εκκλησίας φιλοξένησε στους Διαλόγους ο Στέφανος Μίντζας. Ο λόγος για τον πατέρα Αντώνιο που βρίσκεται ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας εδώ και 18 χρόνια.

Ο πατήρ Αντώνιος αφού εξιστορεί την δημιουργία του Ιερού Ναού του Αγίου Στεφάνου αλλά και τις εργασίες που έγιναν στον Ναό και ειδικά στον τρούλο απαντάει σε ερωτήματα για την κοινωνική δράση της ενορίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως το συσσίτιο του Αγίου Στεφάνου ανακουφίζει καθημερινά παραπάνω από 60 συμπολίτες μας

Έρχονται να ζητήσουν βοήθεια για τα φάρμακα, το ενοίκιο, το ρεύμα αλλά και για φαγητό, ο θεός είναι αυτός που βοηθάει τις ψυχές μας και προσφέρουμε στο συσσίτιο. Όταν σε παίρνει ο διευθυντής ενός σχολείου και ο εισαγγελέας ανηλίκων για να δώσουμε φαγητό σε παιδία δεν μπορούμε να τα αφήσουμε να πεινάσουν, θα προσφέρουμε ό,τι μπορούμε τονίζει μεταξύ άλλων.  

Ακόμη ο πατέρας Αντώνιος αναφέρεται και στο πνευματικό έργο που επιτελείται τόσο από τον ίδιο όσο και από τους ιερείς.

Το πετραχήλι των πνευματικών κράτησε πολλούς ανθρώπους για να μην πάρουν ψυχοφάρμακα, και τροφή να δώσεις δεν ανακουφίζεις όλες τις ανάγκες. Οι ιερείς είμαστε εκεί για να ακουμπήσουν οι άνθρωποι τις δυσκολίες τους. Η σπουδαιότερη προσφορά της εκκλησίας είναι πως ακούει τις δυσκολίες των ανθρώπων. Τις λύσεις τις δίνει ο θεός.

  Δείτε τη συνέντευξη: