Διδωνάκης Αντώνης από τη Σκύδρα: με 17.636 μόρια “πετάει” για ΑΠΘ και νέες εμπειρίες | PellaNews

Διδωνάκης Αντώνης από τη Σκύδρα: με 17.636 μόρια “πετάει” για ΑΠΘ και νέες εμπειρίες

Το παλικάρι από τη Σκύδρα, ο Διδωνάκης Αντώνης συγκέντρωσε 17.636 μόρια στις πανελλαδικές εξετάσεις και περιμένει με αγωνία τις τελικές ανακοινώσεις για να «πετάξει» για ΑΠΘ και να ζήσει νέες εμπειρίες. Ο μαθητής του ΓΕΛ Σκύδρας (θετική κατεύθυνση) με πολύ καλές επιδόσεις σε όλα τα μαθήματα φιλοξενήθηκε στο στούντιο της Πέλλαnews και συζητήσαμε για τη χρονιά που πέρασε αλλά και για τα καλύτερα που έρχονται. 

Αντώνη, συγχαρητήρια για την επιτυχία σου και σου ευχόμαστε τα καλύτερα για την μετέπειτα πορεία σου. Δώσε μας μια εικόνα, πως τα πήγες στις εξετάσεις και ποιος είναι ο στόχος σου.

Ευχαριστώ πολύ! Συνολικά συγκέντρωσα 17.636 μόρια γράφοντας 18.6 στη φυσική, 17.8 στα μαθηματικά, 17.5 στη χημεία και 16.2 στην έκθεση. Ο στόχος μου είναι το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ποιος περίμενε ότι θα διανύσουμε μία εμπειρία όπως αυτή με τα lockdown. Πώς βίωσες μία περίοδο με εξ αποστάσεως μαθήματα; Ήταν αφύσικο, δημιούργησε περαιτέρω αγωνία ή όχι;

Πράγματι, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήταν μια νέα εμπειρία και πρόκληση για εμάς. Αφού όμως δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις, καλό είναι να συμβιβαστείς με αυτό, πράγμα που έκανα και εγώ και έτσι το συνήθισα. Έτσι, η κατάσταση αυτή δεν με επηρέασε αρνητικά, καθώς είχα στη διάθεση μου περισσότερο χρόνο και επίσης τόσο από το σχολείο όσο και από το φροντιστήριο οι καθηγητές έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μας βοηθήσουν και μάλιστα με επιτυχία. 

Πώς ήταν να έχεις δίπλα σου τους δικούς σου ανθρώπους, όλη αυτήν την περίοδο;

Η αλήθεια είναι πως η οικογένεια μου, οι φίλοι και οι καθηγητές μου, τους οποίους είχα δίπλα μου, μού παρείχανε την απαραίτητη υποστήριξη και βοήθεια όλη αυτή την περίοδο και τους ευχαριστώ.

Τι γίνεται από ‘δω και έπειτα, πως θα κινηθείς πάνω στη νέα σου πορεία;

Προς το παρών αναμένω την ανακοίνωση των βάσεων και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η φοιτητική ζωή με νέα βιώματα και γνωριμίες. Θα ήθελα να συμμετέχω σε διάφορα προγράμματα του τμήματος που θα ενταχθώ και με βάση αυτό θα δούμε τη συνέχεια.

Τι θα έλεγες στους επόμενους μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις, με την εμπειρία που απέκτησες, αλλά και το «μυστικό» της επιτυχίας;

Σίγουρα χρειάζεται αρκετή προσπάθεια και προετοιμασία αλλά η αλήθεια είναι πως οι μαθητές έχουν την δυνατότητα  να συνδυάσουν το διάβασμα με κάποια δραστηριότητα. Ο προγραμματισμός του διαβάσματος πιστεύω είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας που θα τους ωθήσει στην επιτυχία, καθώς βοηθάει στην οργάνωση της ύλης. Προτείνω στους επόμενους μαθητές να είναι αισιόδοξοι, ψύχραιμοι και να μην απελπίζονται, τα καλυτέρα θα έρθουν.

 

Πολύ κοντά στον στόχο του ο Αντώνης για το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης