Κ. Γαβρόγλου: Ο πρύτανης του ΑΠΘ ζει μια τραγική μοναξιά | PellaNews

Κ. Γαβρόγλου: Ο πρύτανης του ΑΠΘ ζει μια τραγική μοναξιά

Τις τελευταίες εξελίξεις στο ΑΠΘ με την κατάληψη στο «Στέκι του Βιολογικού» επί 34 χρόνια, σχολίασε ο πρώην υπουργός Παιδείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη.

«Ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αυτή τη στιγμή ζει μια τραγική μοναξιά. Είναι ο μόνος Πρύτανης που θέλει να φέρει την αστυνομία στα πανεπιστήμια. Δεν έχει κανέναν σύμμαχο ανάμεσα στους Πρυτάνεις και πάει και φωτογραφίζεται με τον κ. Θεοδωρικάκο, για να δουν τι καλά έκανε τα πράγματα, περί αυτού ο λόγος», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, σημειώνοντας πως υπάρχουν καταλήψεις σε άλλα πανεπιστήμια όπου με συζητήσεις έχουν λυθεί τα θέματα αυτά». «Έγινε μια προσπάθεια συννεόησης; Δεν έγινε καμία. Πλάκωσε η Αστυνομία γιατί έτσι θεωρεί ο πρύτανης ότι θα ευνοήσει την κυβέρνηση. Αυτό είναι το πρόβλημά μας», υπογράμμισε ο κ. Γαβρόγλου.

Ο πρώην υπουργός πάντως χαρακτήρισε ως απαράδεκτες και φασιστικές τις απειλές που δέχεται o Πρύτανης.

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι δεν έχει ξαναδεί κατάληψη 34 χρόνια, έχει δει όμως, όπως είπε, «έχει δει καταλήψεις φοιτητών για να μπορέσουν να αποκτήσουν κάποιους χώρους. Ένα από τα τεράστια προβλήματα του Πανεπιστημίου είναι ότι δεν υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι, για να μπορούν να κάθονται να συζητάνε».

Αναφερόμενος στο «Στέκι του Βιολογικού», ανέφερε ότι δεν ήταν άτομα που ήθελαν το κακό του πανεπιστημίου». «Το ερώτημα είναι εάν τα μεσάνυχτα μπαίνει η Αστυνομία να τους διώξει, να φωτογραφίζονται όλο αυτό και να λένε να επιτέλους κοιτάξτε», σημείωσε. Όπως είπε, «εξαρτάται για ποιο λόγο κάνεις την κατάληψη και τι λειτουργία έχει».

Σχετικά με τη δια ζώσης εκπαίδευσης δήλωσε ότι κακώς άνοιξαν τα σχολεία διότι δεν υπήρχε καμία προετοιμασία.

«Δεν λέμε να μην ανοίξουν τα σχολεία. Λέμε ότι αυτές τις μέρες που θα κοιρυφωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων, έπρεπε να είχαν ληφθεί κάποια μέτρα», τόνισε ο κ. Γαβρόγλου. Όπως ανέφερε ο πρώην υπουργός, εδώ και ένα χρόνο δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. «Έχετε δει καμία κίνηση του υπουργείου Παιδείας ώστε να βρει επιπλέον χώρους για να μην είναι πολλά παιδιά σε τάξεις;», διερωτήθηκε.

«Τις δύο χειρότερες εβδομάδες, ενώ ξέρουμε την κατάσταση με τις μεταλλάξεις, η κ. Κεραμέως, το υπουργείο και η κυβέρνηση στο σύνολό της λέει όλα είναι εντάξει», υπογράμμισε ο κ. Γαβρόγλου.

Η αναφορά στον πρύτανη του ΑΠΘ εδώ:

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ: