Λεμονιά Ινεμπολίδου: «Τα πήγα καλύτερα από όσο φανταζόμουν… ευελπιστώ σε μια «κανονική» φοιτητική ζωή» | PellaNews

Λεμονιά Ινεμπολίδου: «Τα πήγα καλύτερα από όσο φανταζόμουν… ευελπιστώ σε μια «κανονική» φοιτητική ζωή»

Η Λεμονιά Ινεμπολίδου του ΓΕΛ Σκύδρας

Η μαθήτρια του ΓΕΛ Σκύδρας, Λεμονιά Ινεμπολίδου με 17.839 μόρια στο 3ο επιστημονικό πεδίο (κατεύθυνση υγείας) είναι πολύ κοντά στον στόχο της, το τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ. Ευελπιστώντας σε μια κανονική φοιτητική ζωή μετά από μία πρωτόγνωρη χρονιά είναι έτοιμη για νέες εμπειρίες.

Η Λεμονιά μίλησε στην Πέλλαnews για την περσινή χρονιά και για τα σχέδια της και την ευχαριστούμε πολύ ευχόμενοι κάθε καλό στη ζωή της που της ανοίγεται απλόχερα από δω και πέρα. 

Λεμονιά, συγχαρητήρια για την επιτυχία σου. Δώσε μας μια εικόνα, πως τα πήγες στις εξετάσεις και ποιος είναι ο στόχος σου.

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Τα πήγα καλύτερα από όσο φανταζόμουν. Συγκέντρωσα 17.839 μόρια και σαν πρώτη επιλογή έχω το τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ.

Ποιος περίμενε ότι θα διανύσουμε μία εμπειρία όπως αυτή με τα lock down. Πώς βίωσες μία περίοδο με εξ αποστάσεως μαθήματα; Ήταν αφύσικο, δημιούργησε περαιτέρω αγωνία ή όχι;

Η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις είναι από την φύση της  μια επίπονη διαδικασία. Το γεγονός, όμως, ότι έπρεπε να καθίσουμε μπροστά από μια οθόνη 9-10 ώρες καθημερινά, χάνοντας για πολύ καιρό την δια ζώσης επαφή με τους καθηγητές μας, τους συμμαθητές μας και τους φίλους μας αύξησε πολύ τον βαθμό δυσκολίας της φετινής προετοιμασίας. Αναμφίβολα, όλη αυτή η κατάσταση δημιούργησε περαιτέρω αγωνία και άγχος και είχε σοβαρό αντίκτυπο στην ψυχολογία μας. 

Πώς ήταν να έχεις δίπλα σου τους δικούς σου ανθρώπους, όλη αυτήν την περίοδο;

Οι δικοί μου άνθρωποι ήταν οι  αποδέκτες της αγωνίας μου, των φόβων μου και όλης μου της έντασης. Όμως, μου έδιναν δύναμη να συνεχίσω και νιώθω αμέτρητη ευγνωμοσύνη γι’αυτό.

Τι γίνεται από ‘δω και έπειτα, πως θα κινηθείς πάνω στη νέα σου πορεία;

Ευελπιστώ σε μια «κανονική» φοιτητική ζωή, με δια ζώσης μαθήματα και εργαστήρια και με καινούργιες εμπειρίες.

Τι θα έλεγες στους επόμενους μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις, με την εμπειρία που απέκτησες, αλλά και το «μυστικό» της επιτυχίας;

Θα τους συμβούλευα να ξεκινούν την ημέρα τους με πρόγραμμα, ώστε να μένει πάντα χρόνος για ξεκούραση και αποφόρτιση.  Σαν  «μυστικό» της επιτυχίας θα χαρακτήριζα, πέραν του διαβάσματος, την  αυτοκριτική και την αφοσίωση στον στόχο μέχρι τέλους.