Μια νέα χρονιά ξεκινά στο ΔΙΕΚ Αριδαίας | PellaNews

Μια νέα χρονιά ξεκινά στο ΔΙΕΚ Αριδαίας

Οι καθηγητές του ΔΙΕΚ Αριδαίας

Στην Πέλλαnews μίλησε ο Γιώργος Γιόρτσος. Ο διευθυντής του ΔΙΕΚ Αριδαίας με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σχολιάζει στον Στέφανο Μίντζα την νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η οποία ενισχύει τα ΔΙΕΚ αλλά και παρουσιάζει το όραμα του για το ΔΙΕΚ της Αριδαίας 

Μια νέα σεζόν ξεκινά στο ΔΙΕΚ Αριδαίας, με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση να ενισχύει τα δημόσια ΙΕΚ, κάντε μας ένα σχόλιο για τον νέο νόμο

Πραγματικά οι εξελίξεις αυτό το καλοκαίρι είναι καταλυτικές αφού στα Δημόσια ΙΕΚ πλέον έχουν πρόσβαση όλοι οι μαθητές που τελειώνουν το Λύκειο μέσα από το Παράλληλο Μηχανογραφικό με μια αξιόπιστη διαδικασία μοριοδότησης και έγκαιρου προγραμματισμού. Έτσι οι γονείς μπορούν από πολύ νωρίς να έχουν πολλές εναλλακτικές για τις σπουδές των παιδιών τους χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις.

Βεβαίως πέρα από το Παράλληλο Μηχανογραφικό οι μαθητές μπορούν να επιλέγουν και άλλα τμήματα με την κλασσική διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής του Σεπτεμβρίου.
Τέλος δεν θα ήθελα να παραλείψω το ότι η υποχρεωτική Άσκηση στα ΔΙΕΚ πλέον είναι αμοιβόμενη κάτι που θα δώσει ισχυρό κίνητρο να επιλέξουν τα ΙΕΚ για σπουδές με άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Ποιες ειδικότητες υπάρχουν στο ΔΙΕΚ Αριδαίας και τι σύνδεση υπάρχει με την αγορά εργασία

Στο ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ φέτος προσφέρουμε τις περισσότερες από κάθε άλλη φορά ειδικότητες μέσα από μια διαδικασία που διενεργούμε κάθε χρόνο.

Πολύ προσεκτικά για μια ακόμη χρονιά καταγράψαμε τις προτιμήσεις του κοινού μέσα από ηλεκτρονική δημοσκόπηση και καταγραφή, όπου οι ενδιαφερόμενοι επέλεξαν την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει και εμείς την προτείναμε στο Υπουργείο Παιδείας προς έγκριση. 

Το φετινό στιγμιότυπο του ΔΙΕΚ Αριδαίας μας βρίσκει με 7 τμήματα που ήδη λειτουργούν και άλλα 12 που θα επιχειρήσουμε να δημιουργήσουμε το επόμενο δεκαήμερο των ηλεκτρονικών εγγραφών. Έτσι ήδη φοιτούν στα 7 περυσινά τμήματα μας σπουδαστές στις ειδικότητες: 

1.Δασική Προστασία
2.Chef
3.Διασώστες
4.Ποδολόγοι
5.Κομμωτές
6.Σχεδιαστές Ιστοσελίδων-Πληροφορικοί
7.Βοηθοί Λογιστές

Ενώ για φέτος θα έχουμε:

1.Προσωπικό Ασφάλειας-Security
2. Βοηθοί Φαρμακείου
3.Βοηθοί Λογιστή - Φοροτεχνικοί
4.Βοηθοί Φυσικοθεραπευτή
5.Αρτοζαχαροπλάστες
6.Στελέχη Αγροτικής Οικονομίας
7.Πληροφορική-Web Design
8.Στελέχη Διοίκησης-Οικονομίας
9.Δασική Προστασία
10.Βοηθοί Βρεφονηπιοκομίας
11.Αισθητική-Μακιγιάζ
12.Ονυχοπλαστική-Ποδολογία

Οι σπουδαστές προέρχονται μόνο από την Αλμωπία; Διότι είχαμε δει μια ανάρτηση που ψάχνεται καταλύματα για τους σπουδαστές

 

Το Παράλληλο Μηχανογραφικό φέρνει πολλούς σπουδαστές εκτός νομού Πέλλας στην πόλη μας…και είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που μας επιλέγουν για σπουδές.

 

Από περιοχές από όλη την Ελλάδα, έχουν δηλώσει το ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ για φοίτηση σε δημοφιλείς ειδικότητες και διαθέτουμε τόσο την πείρα όσο και τη διάθεση να μετασχηματίσουμε το ΙΕΚ μας,  σε έναν Εκπαιδευτικό Κόμβο πανελλαδικά αναγνωρίσιμο και επιλέξιμο για ποιοτικές σπουδές. Η πόλη μας ενδείκνυται και συνδυάζει ποιότητα ζωής, ασφάλεια, χαμηλά κόστη (πολύ σημαντικό για την ελληνική οικογένεια), μα πάνω από όλα βαθιά γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο της Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Εδώ και σχεδόν μια δεκαετία συγκαταλεγόμαστε στα μεγαλύτερα και πιο αναγνωρίσιμα ΔΙΕΚ της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ οι δράσεις μας και η εξωστρέφειά μας συνδράμει σε μέγιστο βαθμό στην απορρόφηση των σπουδαστών μας σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

 

Και με την αφορμή της ανανέωσης της θητείας σας ως διευθυντής τι στόχους έχετε?

 

Κάθε τέλος είναι μια καινούργια αρχή και αισθάνομαι ότι μας παρέχεται μια μοναδική ευκαιρία για ένα δυναμικό restart, μια επανεκκίνηση με ισχυρά κίνητρα για πιο εντατική βελτίωση του επιπέδου σπουδών που παρέχουμε, αλλά και έναν ακόμη πιο βαθύ εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών μας. Είμαστε ένα πλήρως ψηφιακό Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και προσπαθούμε να εκμεταλλευόμαστε όλες τις δυνατότητες του IT.

Η πανδημία ανέδειξε νέες ευκαιρίες με την εξ αποστάσεως Κατάρτιση ενώ δεν σας κρύβω ότι το όραμά μας περιγράφει το ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ του 2026 όταν θα κλείσει 30 χρόνια ζωής, ως ένα διεθνοποιημένο εκπαιδευτικό ίδρυμα με καινοτόμα αντικείμενα και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

 

Σας ευχαριστώ θερμά για το βήμα που μου δώσατε και εύχομαι σε γονείς και σπουδαστές να έχουν τις πιο πετυχημένες επιλογές στις αποφάσεις που καλούνται να λάβουν μέσα στον Σεπτέμβριο.

 

 

Αιτήσεις για εισαγωγή σε Δ.Ι.Ε.Κ. του Υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων (minedu.gov.gr)