Χατζηδάκης για δημοσκοπήσεις: "Αν ήμουν ΣΥΡΙΖΑ από αυτή τη διαφορά δεν θα ήμουν ευχαριστημένος | PellaNews

Χατζηδάκης για δημοσκοπήσεις: "Αν ήμουν ΣΥΡΙΖΑ από αυτή τη διαφορά δεν θα ήμουν ευχαριστημένος

"Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ευαγγέλια, εργαλεία δουλειάς είναι, αλλά εγώ αν ήμουν ΣΥΡΙΖΑ από αυτή τη διαφορά δεν ήμουν ευχαριστημένος", τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 της Θεσσαλονίκης και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: "Κάθε δημοσκόπηση βγάζει τα δικά της. Εχθές βγήκε μια άλλη στον ΑΝΤ1 μας δίνει 12,5 μονάδες διαφορά. Δείτε επειδή τα παρακολουθώ από πολύ μικρός, οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ευαγγέλια είτε είναι καλές είτε είναι κακές, εργαλεία δουλειάς είναι. Πάντως η αλήθεια είναι τώρα ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά. Εγώ αν ήμουν ΣΥΡΙΖΑ από αυτή τη διαφορά δεν θα ήμουν ευχαριστημένος. Απλώς εμείς από την άλλη πλευρά, πρέπει, παρότι έχουμε αυτή τη μεγάλη διαφορά, έχοντας προηγουμένως χειριστεί δύσκολες κρίσεις πολύ δύσκολες κρίσεις τα τελευταία χρόνια, εμείς σε καμία περίπτωση να καταληφθούμε από κάποιο σύνδρομο αυταρέσκειας και να ξέρουμε πάντοτε ότι ο κόσμος είναι απαιτητικός, καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και όχι επειδή πας καλά στο πρώτο ημίχρονο", ανέφερε.
Είστε έτοιμοι για συνεργασίες, ρωτήθηκε ο υπουργός στη συνέχεια
"Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτά τα οποία έχει πει ο πρωθυπουργός σε εσάς στη ΔΕΘ", ήταν η απάντηση του.

Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε για την ανεργία την οποία όπως είπε η κυβέρνηση την παρέλαβε το 2019 στο 17,3% και έφθασε τον Σεπτέμβριο του 2021 στο 13,3%. "Η μείωση δεν έγινε τυχαία", τόνισε. "Έγινε εξαιτίας της φορολογικής, της ασφαλιστικής, της αδειοδοτικής και της εργασιακής πολιτικής της κυβέρνησης που συντονίστηκε με αυτό που γίνεται σ΄όλη την Ευρώπη και γιαυτό το λόγο η Ελλάδα εκεί που ήτανε στον πάτο του πίνακα απο πλευράς προσέλκυσης επενδύσεων, σε μια πρόσφατη έκθεση της ΕΥ, ανέβηκε στην 8η θέση στους 27 της Ε.Ε.. Η ανεργία δεν καταπολεμάται με ευχολόγια καταπολεμάται με συγκεκριμένες σύγχρονες ευρωπαϊκές πολιτικές σαν και αυτές που εφαρμόζουμε".

Αναφερόμενος στα αναδρομικά των συντάξεων είπε: "Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να σεβαστούμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης στο βαθμό στο πλαίσιο των αντοχών της οικονομίας και μετά απο συννενόηση που θα υπάρχει με το υπουργείο Οικονομικών".

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Χατζηδάκη στον Status 107,7