Χρυσογονος: Κινδυνεύει με αφανισμό ο Άρης αν ισχύσει η τιμωρία | PellaNews

Χρυσογονος: Κινδυνεύει με αφανισμό ο Άρης αν ισχύσει η τιμωρία

Ο εγκριτος νομικός αναφέρθηκε στα δεδομένα της υπόθεσης των «κιτρινόμαυρων» αναφορικά με το ban που τους επιβλήθηκε από τη FIFA.

Για τα δεδομένα της υπόθεσης του Άρη αναφορικά με το ban που του επιβλήθηκε από τη FIFA αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Metropolis», ο Κώστας Χρυσόγονος.

«Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει και τι όχι ο ΠΑΟΚ. Ο Άρης δεν αντιδίκησε όπως έπρεπε στην υπόθεση Σιστόν και τώρα η διαδικασία αυτή είναι απόρροια των όσων συνέβησαν στην πρώτη υπόθεση. Έχει δίκιο ο Καρυπίδης και η FIFA έχει λάθος στην απόφαση που άλλαξε το 2018. Θα έλεγα ότι εξυπηρετεί συμφέροντα παικτών και γραφείων. Είναι ανακόλουθο με βάση των όσων αναφέρει η FIFA, ότι θα ακολουθεί τα όσα αναφέρει η ομοσπονδία κάθε χώρας», δήλωσε αρχικά, ο έγκριτος νομικός και υποστηρικτής των «κιτρινόμαυρων» για να προσθέσει:

«Έχουμε φέρει τους ξένους για να μας κάνουν αυτοί κουμάντο, όχι για να τους κάνουμε εμείς. Δεν είναι καλύτεροι οι ξένοι, δεν κάνουν λιγότερες παρανομίες. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να γίνουν δανεισμοί παικτών μεταξύ ομάδων που αγωνίζονται στο ίδιο πρωτάθλημα και να μην παίζουν στους μεταξύ τους αγώνες. Επίσης υπονόμευση του αθλήματος αποτελεί και η έλλειψη κεντρικής διαχείρισης για να υπάρξει υγιείς ανταγωνισμός. Δημιουργούμε ένα πρωτάθλημα 2 ταχυτήτων, αυτό δεν είναι υγιές είναι αρρωστημένο».

Επί του θέματος του Άρη o πρώην ευρωβουλευτής συμπλήρωσε: «Η ποινή του Άρη δεν έχει να κάνει με το αν θα πληρώσει η όχι. Ακόμα και αν έρθει σε συμφωνία με τον Σιστόν δεν είναι σίγουρο ότι θα τον απαλλάξει από τις κυρώσεις, αν και αυτό το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη. Αν ισχύσει ότι προτείνει η FIFA, τότε ο Άρης στο καλύτερο σενάριο θα παλέψει για την παραμονή. Οδηγούν την ομάδα στον αφανισμό. Το νομικό πρόσωπο υφίσταται, μπορούν να βγάλουν τα περιουσιακά στοιχεία στο σφυρί, όπως είναι το προπονητικό κέντρο στο Ρύσιο».