Κέικ αλμυρό με ελιές και πιπεριές (νηστίσιμο) | PellaNews

Κέικ αλμυρό με ελιές και πιπεριές (νηστίσιμο)

Αφράτο κέικ με υπέροχα αρώματα από ελιές και πιπεριές. Ιδανικό σνακ στην περίοδο της νηστείας.

3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο

3/4 κούπας σπορέλαιο

1 κούπα νερό

1 κούπα ελιές (χωρίς κουκούτσι και κομμένες )

1/2 κούπα καρότα στον τρίφτη

1/2 κούπα διάφορες πιπεριές στον τρίφτη

1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

Πώς να το φτιάξουμε:

Πλένουμε και σκουπίζουμε τις πιπεριές. Τις τρίβουμε στον τρίφτη (στο χοντρό) και τις στραγγίζουμε να φύγουν τα υγρά τους. Καθαρίζουμε και τρίβουμε και τα καρότα

Διαλύουμε σε χλιαρό νερό τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και σιγά σιγά προσθέτουμε τα υγρά ενώ ζυμώνουμε απαλά.

Στο τέλος προσθέτουμε τις ελιές, το καρότο και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας ομοιόμορφα.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα  25 Χ 11 εκ.( ή ατομικά φορμάκια) και βάζουμε τη ζύμη μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C  για  60 λεπτά.
Στην περίπτωση που βάλουμε το κέικ σε ατομικά φορμάκια θα χρειαστεί λιγότερο ψήσιμο- περίπου 40 λεπτά.

bookitsa.gr