Λεμονάτος πουρές φούρνου με πατάτες, σχοινόπρασο, ελαιόλαδο και πεκορίνο | PellaNews

Λεμονάτος πουρές φούρνου με πατάτες, σχοινόπρασο, ελαιόλαδο και πεκορίνο

Συνταγή του Γκίκα Ξενάκη

Yλικά 

-1,3 κιλά πατάτες Κύπρου
-140 ml έ.π. ελαιόλαδο
-2 λεμόνια, το ξύσμα,
-1/2 λεμόνι, τον χυμό
-2 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
-1 κ.γ. πολτό από ψητό σκόρδο
-1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
-140 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
-αλάτι, πιπέρι φρέσκο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με το μαχαιράκι.

Στη συνέχεια, τις ξεφλουδίζουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, όσο είναι ακόμα ζεστές.

Βάζουμε την ψίχα από τις πατάτες σε ένα κατσαρολάκι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ενώ ανακατεύουμε. Μόλις αποκτήσει ωραία υφή, προσθέτουμε το ξύσμα από δύο λεμόνια και τον χυμό μισού λεμονιού, το φρέσκο θυμάρι, φρέσκο πιπέρι και τον πολτό από το σκόρδο.

Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και το πεκορίνο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

 

protothema.gr