Σολομός με σάλτσα βουτύρου και σκόρδο | PellaNews

Σολομός με σάλτσα βουτύρου και σκόρδο

Υλικά

200 γρ. φιλέτο σολομού

1 μικρή πατάτα κομμένη σε λεπτές φέτες

3 κ. σ. βούτυρο λιωμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ανοίξετε μία λαδόκολλα, τοποθετήστε την σε ένα ταψί και μέσα σε αυτήν βάλτε τις πατάτες.

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετήστε το λιωμένο βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.

Ρίξτε το μισό μείγμα στις πατάτες και αλατοπιπερώστε.

Τοποθετήστε το σολομό πάνω στις πατάτες, περιχύστε με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου και αλατοπιπερώστε.

Διπλώστε τη λαδόκολλα και σφίξτε την ώστε να δημιουργηθεί ένα πουγκί.

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο περίπου για 30 λεπτά.