Σουπιές με χόρτα και λευκό κρασί | PellaNews

Σουπιές με χόρτα και λευκό κρασί

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο που συνδυάζει αρώματα γης και θάλασσας με τις σουπιές να σιγομαγειρεύονται με χόρτα και φρέσκα μυρωδικά.

 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:

Δημήτρη Σκαρμούτσο

 

Υλικά

1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 ματσάκι καυκαλήθρες

1 ματσάκι μυρώνια

1 ματσάκι άνηθο

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι σέσκουλα

300γρ. σπανάκι φρέσκο

1 κρασοπότηρο κρασί λευκό

1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

 

Διαδικασία

Πλένετε και καθαρίζετε τα χορταρικά σας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και μόλις κάψει, σοτάρετε σε αυτό τις σουπιές.

Ρίχνετε όλα τα χορταρικά και τα μυρωδικά μαζί με το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί.

Χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νεράκι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 30 περίπου λεπτά.

Λίγο πριν από το τέλος, σβήνετε με τον χυμό του λεμονιού. Φροντίζετε να μην παραψήσετε τις σουπιές, για να κρατήσουν την τραγανότητά τους. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

 

Tips

Αν τα μυρώνια και οι καυκαλήθρες είναι εκτός εποχής, βάλτε άλλα μυρωδικά, όμως μάραθο, μαϊντανό κλπ.

 

 

olivemagazine.gr