Συνταγή για άπαιχτα, ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλο -Το μυστικό για να μη στεγνώσουν | PellaNews

Συνταγή για άπαιχτα, ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλο -Το μυστικό για να μη στεγνώσουν

Φωτογραφία: Shutterstock

Μαρινάρουμε το κοτόπουλο σε νερό με αλάτι και μυρωδικά και του προσφέρουμε υγρασία και έξτρα γεύση για να γίνει πιο νόστιμο και να παραμείνει ζουμερό.

Η άλμη θα πρέπει να είναι κρύα, όταν τοποθετήσετε το κοτόπουλο σε αυτή. Αυτός είναι και ο λόγος που η μισή ποσότητα νερού καλό θα ήταν να είναι παγωμένη.

Μπορείτε να αφήσετε το κοτόπουλο στην άλμη και στο ψυγείο όλο το βράδυ και να ψήσετε τα σουβλάκια την επόμενη ημέρα.

Τέλος, επιλέξαμε ένα απολαυστικό μιξ μπαχαρικών με το οποίο το κοτόπουλο θα γίνει πιο αρωματικό και γευστικό. Μπορείτε φυσικά να κάνετε τη δική σας επιλογή, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Υλικά
½ κιλό στήθος κοτόπουλο

Για την άλμη: 1,2 λίτρα νερό
1/4 φλιτζανιού αλάτι
1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
3 σκελίδες σκόρδο σπασμένο
1 κουταλιά κόκκους πιπεριού σπασμένους
3-4 κλωμάρια θυμάρι

Λίγο Ελαιόλαδο
Για το μιξ μπαχαρικών: 1 πρέζα κύμινο σε σκόνη
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
1 πρέζα κουρκουμά
1 πρέζα μπούκοβο
Κανέλα στη μύτη του κουταλιού

Εκτέλεση
Βάζουμε τη μισή ποσότητα νερού σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί, χωρίς να βράσει και λιώνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι.
Μεταφέρουμε το διάλυμα σε γυάλινο μπολ με καπάκι που κλείνει και προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό που, πρέπει να είναι παγωμένο. Προσθέτουμε το πιπέρι, το θυμάρι και το σκόρδο.

Βυθίζουμε το στήθος κοτόπουλο στο διάλυμα, σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τουλάχιστον για 1 ώρα
Παράλληλα, βάζουμε τα ξυλάκια που θα περάσουμε το κοτόπουλο σε νερό να φουσκώσουν.

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια 3 εκατοστών περίπου. Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μιξ μπαχαρικών

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο ή ηλεκτρικό γκριλ και ψήνουμε για τουλάχιστον 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.