Συνταγή για νηστίσιμο γύρο μανιταριών | PellaNews

Συνταγή για νηστίσιμο γύρο μανιταριών

Σε περιόδους αποχής από το κρέας είναι πολύ σημαντικό να βάζει κανείς στη διατροφή του τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, όπως τα μανιτάρια. Με μια συνταγή εύκολη και πεντανόστιμη, μπορείτε να κάνετε στο σπίτι  γύρο μανιταριών και να προσθέσετε ό, τι άλλο σας αρέσει.

Μερικά μυστικά της συνταγής
Επιλέξαμε να κάνουμε τον γύρο με τρία διαφορετικά είδη μανιταριών για να προσθέσουμε γεύση στο πιάτο. Η συνταγή φυσικά μπορεί να γίνει και μόνο με πλευρώτους, τα οποία και είναι απολαυστικά στο γκριλ.

Η μαρινάδα έχει στόχο να πολλαπλασιάσει τη γεύση του γύρου. Καλό είναι λοιπόν να αφήσετε τα μανιτάρια να πάρουν τα αρώματα των μπαχαρικών, πριν τα ψήσετε στο τηγάνι. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε έξτρα ελαιόλαδο στο τηγάνι που θα ψήσετε το γύρο.

Υλικά

200 γρ μανιτάρια πορτομπέλο
200 γρ μανιτάρια πλευρώτους
200 γρ μανιτάρια λευκά
100 ml ελαιόλαδο
40ml σόγια σος
2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.γ. πελτέ τομάτας
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
1 πρέζα καπνιστή πάπρικα σε σκόνη
2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη, μόνο τα φύλλα
Αλάτι και πιπέρι
Πίτες
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φετάκια
1 ντομάτα σε φέτες
Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε όμοιο μέγεθος και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ

Προσθέτουμε πάνω από τα μανιτάρια όλα τα υπόλοιπα υλικά, το λάδι, τον πελτέ, τη σόγια, τη ρίγανη και τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τα μανιτάρια να σταθούν για 20 λεπτά

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια σε δόσεις, χωρίς να τα ανακατεύουμε πολύ ώστε να μην διαλυθούν τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε με όλη την ποσότητα.

Τυλίγουμε τον γύρο σε πίτα, προσθέτοντας κρεμμύδι, ντομάτα και μαϊντανό