Κόντρα για τις τιμές της κινητής τηλεφωνίας | PellaNews

Κόντρα για τις τιμές της κινητής τηλεφωνίας

Έντονη είναι η αντίδραση της Vodafone Ελλάς στα όσα αναφέρει η έκθεση που εκπόνησε η φινλαδική εταιρεία συμβούλων Rewheel για λογαριασμό της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η έκθεση αναφέρει ότι η Ελλάδα κατατάσσεται σταθερά ως μία από τις πιο ακριβές αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις τιμές συνδεσιμότητας κινητών δεδομένων με χαμηλά επίπεδα ανταγωνισμού, ενώ επισημαίνει ότι η είσοδος μίας τέταρτης εταιρείας στην αγορά θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική μείωση τιμών. H Vodafone απορρίπτει τα ευρήματα αυτά, υποστηρίζοντας ότι στηρίζονται σε εντελώς εσφαλμένα στοιχεία, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. 

«Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα από ανακρίβειες, παντελώς εσφαλμένα στοιχεία και ανεδαφικές αναφορές, που όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά παρασύρουν τον αναγνώστη σε λάθος συμπεράσματα και υπονομεύουν το ψηφιακό άλμα της Ελλάδας – και, μάλιστα, για λόγους άσχετους από την καλή λειτουργία των θεσμών της χώρας» σχολίαζαν στελέχη της Vodafone. 

Να σημειωθεί πως το θέμα έχει φτάσει και στη Βουλή με ερώτηση βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκη. Σε αυτήν οι βουλευτές Μιχάλης Κατρίνης και Αχμέτ Ιλχάν θέτουν το ερώτημα «Θα συνεχίσουν να χρυσοπληρώνουν οι πολίτες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας;» και επικαλούνται τα δεδομένα της έκθεσης, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα:

Είναι η ακριβότερη χώρα σε πρόγραμμα με 2,5,10 και 20GB, απεριόριστες κλήσεις και μηνύματα

Είναι η μόνη χώρα που με 30 ευρώ χρέωση για 1000 λεπτά ομιλίας δεν προσφέρει καθόλου(!) GB

Πληρώνει 6 φορές παραπάνω για υποστήριξη συνεχούς ροής βίντεο HD σε σύγκριση πχ με την Ολλανδία

Για χρέωση 20 ευρώ παρέχει 2,6GB, 300 λεπτά ομιλίας και 500 sms, όταν σε όλες τις άλλες αγορές με τα 20 ευρώ παρέχονται 20GB και απεριόριστα sms και χρόνος ομιλίας και σε αρκετές χώρες, με κόστος 20-40 ευρώ παρέχεται απεριόριστος όγκος δεδομένων.

Καλούν δε τους υπουργούς να απαντήσουν εάν θα ζητήσουν από τις εταιρείες μειώσεις στις χρεώσεις. 

naftemporiki.gr