Ξεχάστε το Facebook όπως το ξέρατε - Η νέα μορφή και τα καινούργια στοιχεία | PellaNews

Ξεχάστε το Facebook όπως το ξέρατε - Η νέα μορφή και τα καινούργια στοιχεία

Μέχρι σήμερα το Facebook μας είχε συνηθίσει σε μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές, αλλά πλέον, οι υπεύθυνοι του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισαν να πάνε σε ολικό redesign αλλάζοντας εντελώς τη μορφή της δημοφιλούς πλατφόρμας αλλά και την πολιτική περί "λογοκρισίας".

Το Facebook που συμπλήρωσε 16 χρόνια λειτουργίας, ανακοίνωσε "αλλαγές στο περιεχόμενο του κοινωνικού δικτύου ώστε οι χρήστες να εκφράζονται πιο ελεύθερα", αλλά και αλλαγές στην εμφάνισή του, με το γνωστό "μπλε" χρώμα να χάνει έδαφος.

"Αυτή θα είναι η αλλαγή που θα κάνουμε και πιστεύω ότι θα εκνευρίσει πολλούς ανθρώπους. Αλλά, ειλικρινά, η παλιά προσέγγιση εκνεύριζ πολλούς επίσης. Οπότε ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό" δήλωσε χαρακτηριστικά το περασμένο Σάββατο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. "Προσπαθούσαμε για πολύ καιρό να αποφύγουμε να κάνουμε οτιδήποτε που θα θεωρείτο "υπερβολικά προσβλητικό" πρόσθεσε την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώνοντας επί της ουσίας πως πλέον αλλάζει αυτήν την προσέγγιση, ενόψει αυτού που θεωρεί ως "υπερβολική λογοκρισία".

Ακόμη, η εταιρεία επέλεξε ορισμένους χρήστες ώστε να τους δώσει την ευκαιρία να δουν τη νέα εμφάνιση από τώρα, πριν εφαρμοστεί σε ολόκληρο το δίκτυο της πλατφόρμας. Η επιλογή χρηστών "διευρύνεται" σταδιακά σε όλο και μεγαλύτερο εύρος.

Για την ώρα δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να δοκιμάσει τη νέα μορφή ή να γυρίσει στην παλιά όποτε το επιθυμεί.

Μία από τις νέες λειτουργίες είναι το dark mode το οποίο ξέρουμε από το Twitter και το Instagram και μέχρι τώρα υπήρχε μόνο στο app του facebook για κινητά τηλέφωνα.