Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Αριδαία | PellaNews

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Αριδαία

Εορταστικέ η 25η Μαρτίου στην Αριδαία αλλά και στην Αλμωπία.

Με την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας του Κορωνοϊού ο Δήμος Αλμωπίας και η δημοτική αρχή του Χρήστου Μπατση τίμησαν την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσης του 1821. Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τους Αντιδήμαρχους του αλλά και την Δημοτική του ομάδα βρέθηκε το πρωί της 25ης Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικανδρου όπου παρακολουθήσε τόσο την θεία Λειτουργία όσο και την Δοξολογία στην οποία λειτούργησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας Στέφανος μαζί με την συνοδεία του. 

Μετά το τέλος της Δοξολογίας ο Δήμαρχος μαζί με σύσσωμη την Δημοτική του ομάδα απέδωσε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες της Επανάστασης και στον οπλαρχηγο Αγγελή Γάτσο με την κατάθεση Στεφάνου στο μνημείο του στην ομώνυμη πλατεία της Αριδαίας. 

Μάλιστα δύο αντιδήμαρχοι του Δήμου Αλμωπίας και συγκεκριμένα ο Χρήστος Χατζηγιάννιδης και ο Γιάννης Κετικίδης βρέθηκαν και στον Εξαπλατανο Αλμωπίας. 

Τέλος ο Δήμαρχος Αλμωπιας Χρήστος Μπατσης δήλωσε

Γιορτάζουμε σήμερα τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση! Καταθέσαμε στεφάνι στο μνημείο του Αγγελή Γάτσου, του Ήρωα της Αλμωπίας που πολέμησε για την Ελευθερία!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!