Πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας Χρυσής (βίντεο) | PellaNews

Πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας Χρυσής (βίντεο)

Με βυζαντινή λαμπρότητα και μεγαλοπρεπεια τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός στην Χρυσή Αλμωπίας το απόγευμα της Δευτέρας 

Αλμωπίας απασης το εγκαλωπισμα

Τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Χρυσή Αλμωπίας. Η Αλμωπία γιόρτασε την τοπική της Αγία, την Αγία Χρυσή που πριν από 225 χρόνια υπέφερε φρικτά μαρτυρία για την πιστή της στον Χριστό. 

Στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αγίας Χρυσής στη Χρυσή Αλμωπίας τελέστηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ Ιωήλ, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. 

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη στον πανηγυρικό εσπερινό συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας Στέφανος, οι Αρχιμανδρίτες Παντελεήμων, Αντώνιος, Καλλινικος, Ιλαρίων, ο εφημέριος του Ναού πρεσβύτερος Αντώνιος, οι πρεσβύτεροι Στέφανος, Βασίλειος και Σάββας, οι διάκονοι Δαυίδ και Νικανδροςαλλά και πολλοί ιερείς της Αλμωπίας και της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας. 

Την μνήμη της Αγίας τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί ευσεβείς χριστιανοί τόσο της Χρυσής όσο και προσκυνητές από πολλά μέρη της Αλμωπίας και της Πέλλας. Ανάμεσα στους πιστούς παραβρέθηκαν και ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπατσης, οι Αντιδήμαρχοι Πολυξένη Νάνου και Γιάννης Κετικιδης αλλά και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης και Διονύσης Σταμενίτης. 

Μετά το τέλος του πανηγυρικου εσπερινού ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Αγίας Χρυσής ετοίμασε μικρή δεξίωση για τους παρεβρισκομενους. Το πρωί της Τρίτης ανήμερα του εορτασμού της Αγίας θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. 

Δείτε το βίντεο