Πρόεδρος ΤΚ Νερόμυλων Θεολόγου Ιωάννης: "εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση μου στους κατοίκους της Φούστανης" | PellaNews

Πρόεδρος ΤΚ Νερόμυλων Θεολόγου Ιωάννης: "εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση μου στους κατοίκους της Φούστανης"

Θεολόγου Ιωάννης

Σε επιστολή του ο πρόεδρος τη ΤΚ Νερόμυλων, κ. Θεολόγου Ιωάννης εκφράζει την άποψη του για τις κρίσιμες ώρες που βιώνει ο τόπος του η Αλμωπία και μεταξύ άλλων εκφράζει την συμπαράσταση του στην ΤΚ Φούστανης που από χθες βρίσκεται σε καραντίνα.

Στην επιστολή του αναφέρει:

"Εδώ και λίγες εβδομάδες διανύουμε σε επίπεδο εθνικό αλλά και τοπικό τις πλέον κρίσιμες της ασθένειας του κορονοϊού. Ας μη ξεχνάμε ότι, μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή αλλά όλοι μας λίγο πολύ έχουμε την πεποίθηση πως ίσως το επόμενο διάστημα θα μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την εξέλιξη της ασθένειας.

Επιπλέον, από χθες ο Δήμος μας έχει κληθεί να διαχειριστεί και την κατάσταση καραντίνας στην οποία τέθηκε η ΤΚ Φούστανης.

Προφανώς δεν είμαι ειδικός να εκφέρω άποψη για τους τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης γενικά της κατάστασης από την πολιτεία. Άλλωστε αυτό το κάνουν ήδη σε καθημερινή βάση και οι ειδικοί αλλά και οι μη ειδικοί.

Αυτό που προέχει αυτή τη περίοδο είναι πρώτον να κρατήσουμε σε σεβαστό επίπεδο την κοινωνική συνοχή αποφεύγοντας την στοχοποιηση. Αν δεν το κάνουμε αυτό, στο τέλος ο λαός θα έχει χωριστεί για ακόμη μια φορά στα δύο και οι ευχές και οι εκκλήσεις για ένωση θα έχουν πάει περίπατο. Δεύτερον, θα πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η διασπορά ειδήσεων, οι οποίες δεν έχουν διασταυρωθεί για περιστατικά τα οποία δεν έχουν καταχωρηθεί στον ΕΟΔΥ,  από τοπικά μέσα αλλά κυρίως από ανθρώπους που βρίσκονται ψηλά στην πυραμίδα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δουλειά των διοικούντων σήμερα, είναι να διασφαλίσουν την κοινωνική συνοχή και να οργανώσουν την τοπική πολιτική προστασία, ώστε να παρέχουν στον πολίτη την καλύτερη δυνατή υπηρεσία και όχι να τα θυσιάζουν όλα για λίγο χρόνο δημοσιότητας.

Αξίζει να αναφερθεί, πως ο κανονισμός λειτουργίας των νοσοκομείων σήμερα αναφέρει, πως το κάθε νοσοκομείο ανεβάζει σε ηλεκτρονική πλατφόρμα 3 φορές την ημέρα σε συγκεκριμένες ώρες τους θανάτους λόγω κορονοϊού και με την σειρά του ο ΕΟΔΥ αντλεί τα στοιχεία και βγάζει διάγγελμα το απόγευμα κάθε ημέρας.

Τέλος θα ήθελα να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση μου στους κατοίκους της Φούστανης με τους οποίους μας δένουν ισχυροί δεσμοί και να ευχηθώ να βγούμε όλοι μας αλώβητοι και σοφότεροι από αυτή την δοκιμασία.

ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΚ ΝΕΡΟΜΥΛΩΝ"