Άστεγος στην Έδεσσα | PellaNews

Άστεγος στην Έδεσσα

φωτό αρχείου

Ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού συμβουλίου Έδεσσας το οποίο αφορά έναν άστεγο άνδρα.

Εδώ και πολλά χρόνια συναντάμε άστεγους κυρίως σε μεγαλουπόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, ωστόσο σύμφωνα  με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Ξυλουργίδη ένας άντρας είναι εδώ και αρκετές ημέρες άστεγος, κάτω από το δικηγορικό του γραφείο στην Έδεσσα. Ο δημοτικός σύμβουλος έφερε το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, τονίζοντας την ανάγκη για παροχή φροντίδας στον άτυχο άντρα.

Το θέμα ωστόσο ήταν εν γνώσει  της δημοτικής αρχής και της αρμόδιας αντιδημάρχου Μαρούλας Κατσάρα η οποία τις τελευταίες ημέρες ασχολείται συστηματικά με το εν λόγω θέμα. Όπως δήλωσε η κα Κατσάρα ο άστεγος αυτός σιτίζεται από το συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας στο οποίο η ίδια προσφέρει τις υπηρεσίες της για πάνω από 10 χρόνια.

Αναφορικά με την είσοδο του στο γηροκομείο κρίνεται αδύνατη διότι ο άντρας αυτός είναι ανεμβολίαστος, ενώ ούτε και ο ίδιος θέλει να εισαχθεί στο γηροκομείο Έδεσσας. Η κα Κατσάρα επικοινώνησε τέλος και με την εισαγγελία προκειμένου να εξεταστούν όλες οι νόμιμες οδοί για την αποκατάσταση του ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί λύση μιας και ο ίδιος ο άντρας εμφανίζεται απρόθυμος να βοηθήσει την κατάσταση. Τέλος και οι συγγενείς του δεν επιθυμούν σχέσεις με τον εν λόγω άντρα.