Επιστολή της προέδρου Ριζαριου προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ | PellaNews

Επιστολή της προέδρου Ριζαριου προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

ΘΕΜΑ: «Δυσαρέσκεια αγροτών από την εκτίμηση του ΕΛΓΑ για ζημιές από ανεμοθύελλα στην Κοινότητα Ριζαρίου του Δήμου Έδεσσας»

Κύριε πρόεδρε,

Μετά από καθυστέρηση μηνών λάβαμε τα πορίσματα για την εκτίμηση των ζημιών που είχαν προκληθεί στο αγρόκτημα της περιοχής της Κοινότητας Ριζαρίου στις καλλιέργειες ακτινιδίου από την ανεμοθύελλα που έγινε στις 4 Μαίου του 2020.
Οι αγρότες που επλήγησαν δεν κρύβουν τη δυσαρέσκεια τους διότι οι ζημιές  που αναγράφονται στα πορίσματα του ΕΛΓΑ δεν ανταποκρίνονται στη πραγματική ζημιά που προκλήθηκε και είχε σαν αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής ακτινιδίων σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 100%.
Η περιοχή μας είναι αμιγώς αγροτική και τα εισοδήματα των κατοίκων εξαρτώνται από τις αγροτικές παραγωγές. Οι αγρότες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης τα οποία έχουν ενταθεί εξαιτίας των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία. Η νέα καλλιεργητική περίοδος έχει ξεκινήσει και οι παραγωγοί αδυνατούν να προσφέρουν στις καλλιέργειές τους την απαιτούμενη φροντίδα (λίπανση, φυτοπροστασία).
Με βάση τα παραπάνω, και μεταφέροντας προς εσάς την αγανάκτηση και τη δυσφορία των παραγωγών της περιοχής, ζητάμε δίκαιες επανεκτιμήσεις που να ανταποκρίνονται στη πραγματική κατάσταση.