Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας:Στολίζουμε Χριστούγεννα... στην Πέλλα και Έδεσσα | PellaNews

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας:Στολίζουμε Χριστούγεννα... στην Πέλλα και Έδεσσα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, θα γιορτάσει τον ερχομό των Χριστουγέννων με τις παρακάτω εκδηλώσεις την  Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019:

Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας

ώρα 10.30

Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δένδρου θα γίνει από τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Πέλλας, με στολίδια που φιλοτέχνησαν τα ίδια τα παιδιά.

Την εκδήλωση θα συνοδεύει με μουσική και κάλαντα η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου της Πέλλας και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών.

Οικία Τσάμη Έδεσσας

ώρα 17.00

Εργαστήρι κατασκευής στολιδιών-αντιγράφων αρχαίων αντικειμένων από ανασκαφές της περιοχής της Έδεσσας. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Ελισάβετ Φράγκου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Βαρόσι Έδεσσας».

Παλιά Μητρόπολη Έδεσσας

ώρα 18.30

Παιδιά Δημοτικών Σχολείων της Έδεσσας θα στολίσουν το δέντρο με στολίδια που θα φιλοτεχνήσουν τα ίδια. Άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην αυλή του ναού της Παλιάς Μητρόπολης Έδεσσας (Κοίμηση Θεοτόκου).

Η Φιλαρμονική του Δήμου Έδεσσας, με τον αρχιμουσικό κ. Λάκη Σαμαρά, θα συνοδεύει την εκδήλωση με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

Η χρήση της οικίας Τσάμη και η συμμετοχή της Φιλαρμονικής γίνεται με την ευγενική παραχώρηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας (ΔΗΚΕΔΕ).

Τα δένδρα είναι ευγενική χορηγία του Δασαρχείου Αριδαίας.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

 

Πληροφορίες: Αλεξάνδρα Ζαμπίτη, Αλεξάνδρα Σκίτσα, Αρχαιολόγοι,

Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, 580 05, Πέλλα, Τηλ. 23820 31160

Αριθμ. Τηλ/τυπίας: 23820 33092

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, Έδεσσα, Αριστοτέλους 16, Τηλ. 23810 24356

Ηλ. Δ/νση:efapel@culture.gr   pella.museum@gmail.com

Δελτία Τύπου και φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις της Εφορείας

δημοσιεύονται στους παρακάτω κόμβους:

http://www.pella-museum.gr