Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος: Σαν σήμερα ο Άγιος Καλλίνικος χειροτόνησε τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο | PellaNews

Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος: Σαν σήμερα ο Άγιος Καλλίνικος χειροτόνησε τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο

Συγκινητική ήταν η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Καστορίας Καλλίνου. Ο κ. Καλλίνικος πνευματικό παιδί του Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου κατά την ομιλία του αναφέρθηκε και στον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης, ο οποίος σαν σήμερα έδωσε τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης στον γέροντα του και Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεο. 

Χαρακτηριστικά αναφέρει το romfea.gr 

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο νέος Μητροπολίτης Καστορίας με δάκρυα στα μάτια τόνισε ότι «ακριβώς πριν από 50 χρόνια σαν σήμερα ο γέροντας μου Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος έλαβε από τα χέρια του Αγίου Καλλινίκου τον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο ότι: «θα ποιμάνεις έναν τόπο με μεγάλη ιστορία και μεγάλες προσωπικότητες. Έρχεσαι να προστεθείς στην αλυσίδα των Ιεραρχών εκείνων που διακονήσαν την ιστορική αυτήν Ιερά Μητρόπολη».

«Διέκρινα τα χαρίσματα σου, την εργατικότητά σου, την ταπείνωση σου, και όλα αυτά μου έδωσαν θάρρος να σε στηρίξω και να σε υποδείξω ως κατάλληλο για την Μητρόπολη Καστορίας» - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

O νέος Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος έχει άλλωστε στενούς πνευματικούς δεσμούς με τον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης, τον οποίο γνώρισε ως παιδί όταν κατοικούσε στην Έδεσσα.