Στρατιωτική Εκπαίδευση για τον Αντιδήμαρχο Παιδείας | PellaNews

Στρατιωτική Εκπαίδευση για τον Αντιδήμαρχο Παιδείας

Στρατιωτική Εκπαίδευση για τον Αντιδήμαρχο Παιδείας της Έδεσσας. Ο κος Αλέξανδρος Πασχάλης κλιθηκε για εκπαίδευση ως έφεδρος αξιωματικός. 

Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε:

ελεύθερες σκέψεις από τη σημερινή εμπειρία...

Προβληματίστηκα αρχικά όταν έλαβα από την Αστυνομία το Φύλλο Ατομικής Πρόσκλησης για μετεκπαίδευση εφέδρου. Στη συνέχεια ερχόντουσαν στο νου μου εγωιστικά επιχειρήματα του τύπου, "γιατί να κάψω την Κυριακή μου", "και ποιο το νόημα να πάω", "να μιλήσω με το στρατόπεδο αν γίνεται να το αναβάλλω" κι άλλα παρόμοια. 

Στη συνέχεια όμως μου ήρθαν οι εμπειρίες ένστολων φίλων μου από τον Έβρο, τη Λέσβο, την Κω, τη Ρόδο που κάνουν διπλές κ τριπλές υπηρεσίες για να προστατεύουν τα σύνορα μας. κ στην τελική λέω θα βρω και καμιά σειρούλα να θυμηθούμε τα παλιά...

Κι όμως είχε νόημα που πήγα! Τα στελέχη είχαν οργανώσει σύντομες, δομημένες κ περιεκτικές παρουσιάσεις για την αποστολή, το οργανόγραμμα, την ειδικότητα, τα όπλα και τα οχήματα του στρατοπέδου. 

Και αναρωτιέμαι γιατί υπάρχει στο δημόσιο διάλογο αυτήν την περίοδο και το νομοσχέδιο για την αύξηση της θητείας... πιο σημαντική η αύξηση της θητείας ή η ποιοτική εκπαίδευση των στρατιωτών; Όσοι πήγαμε ξέρουμε για το πόσες χαμένες μέρες περάσαμε.  

Σίγουρα όμως χρειαζόμαστε στελέχη με υψηλό φρόνημα κ αγάπη για την Πατρίδα κ μας ανέφεραν πως η μεγάλη προσέλευση των εφέδρων συμβάλλει σε αυτό κ αναπτερώνει το ηθικό του Στρατού μας.      

Θερμά συγχαρητήρια στον Ανχη (ΥΠ) Γεώργιο Διαμάντα Δκτη της μονάδας και τα στελέχη για την άριστη ενημέρωση κ φιλοξενία.  

#army