Ένα μεγάλο βήμα μπροστά με "ψηφιακή" ΔΕΥΑ στον Δήμο Πέλλας | PellaNews

Ένα μεγάλο βήμα μπροστά με "ψηφιακή" ΔΕΥΑ στον Δήμο Πέλλας

Η Δ.Ε.Υ.Α. Πέλλας εκσυγχρονίζεται και πολύ σύντομα θα μπορεί να προσφέρει μέσω της ιστοσελίδας της στο  internet τις νέες υπηρεσίες της στους καταναλωτές – κατοίκους του Δήμου Πέλλας.

Συγκεκριμένα με την αναβάθμιση που είναι σε εξέλιξη θα παρέχει  στους καταναλωτές της την δυνατότητα να λαμβάνουν πληροφόρηση για τις οφειλές τους, το ιστορικό των λογαριασμών τους και των πληρωμών τους, να υποβάλουν αιτήσεις κλπ.

Οι καταναλωτές με την  εγγραφή τους στο site  θα έχουν τη  δυνατότητα να εξυπηρετούνται χωρίς να απαιτείται επίσκεψη στα γραφεία της επιχείρησης ,να λαμβάνουν  ηλεκτρονικά με e-mail ή SMS  το λογαριασμό τους ,ειδοποιήσεις και ενημερώσεις  .

Κατά αυτό τον τρόπο  επιτυγχάνεται :

1)Ταχύτατη ενημέρωση των καταναλωτών, καθώς η αποστολή των ηλεκτρονικών ειδοποιητηρίων είναι ταχύτατη σε σύγκριση με την εκτύπωση, εμφακέλωση, αποστολή και διανομή λογαριασμών.

2) Πρόσβαση των καταναλωτών στους λογαριασμούς όλο το 24ωρο από Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο, tablet και ευκολία στην ηλεκτρονική πληρωμή.

3) Διευκόλυνση ΑΜΕΑ: Τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, μπορούν να διαβάσουν ευκολότερα τους λογαριασμούς σε ηλεκτρονική μορφή σε σχέση με την έντυπη.

4)Αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων (πχ για επικείμενες εργασίες ή προσωρινή διακοπή υδροδότησης) σε καταναλωτές επιλεγμένης περιοχής.

Επιπρόσθετα, εφόσον οι καταναλωτές επιλέξουν να μην λαμβάνουν έντυπο λογαριασμό επιτυγχάνεται:

• Μείωση των δαπανών για χαρτί (έντυπα λογαριασμών, φακέλους), εκτύπωση,εμφακέλωση και αποστολή λογαριασμών.

• Προστασία του περιβάλλοντος λόγω της μείωση χρήσης χαρτιού.

• Αυξημένη προστασία των προσωπικών δεδομένων. Οι ηλεκτρονικοί λογαριασμοί είναι ασφαλείς και κρυπτογραφημένοι ενώ στους έντυπους λογαριασμούς ενδέχεται να έχουν πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένα άτομα.