Νοσοκομείο Γιαννιτσών: Δυναμικά αιτήματα και 4ωρη στάση εργασίας από το Σωματείο Εργαζομένων | PellaNews

Νοσοκομείο Γιαννιτσών: Δυναμικά αιτήματα και 4ωρη στάση εργασίας από το Σωματείο Εργαζομένων

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Με αιτήματα τόσο την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά όσο και στην παραμονή εργαζομένων, οι συμβάσεις των οποίων ολοκληρώνονται έως και τέλη Ιουνίου, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, πραγματοποίησε 4ωρη στάση εργασίας σήμερα το πρωί.

Να υπενθυμίσουμε οτι υπάρχει ένα κομμάτι εργαζομένων, από τον ΟΑΕΔ αλλά και με ατομικές συμβάσεις εργασίας (όπως στην ασφάλεια, στην καθαριότητα κ.α.), που σε λίγο καιρό θα αποτελούν παρελθόν και θα δημιουργήσουν πρόσθετες ελλείψεις για το πάλαι ποτέ κραταιό νοσηλευτικό ίδρυμα των Γιαννιτσών.

Βεβαίως σημειώνεται έντονα και η έλλειψη ιατρών, την οποία, παρά την εξαιρετικά καλή θέληση και προσπάθεια, δεν μπορούν να αναπληρώσει σαφώς το επικουρικό προσωπικό.

 

Μέλη της Διοίκησης του Σωματείου και εργαζόμενοι παρευρέθηκαν στην πύλη του Νοσοκομείου, δείχνοντας και στον κόσμο ότι μπορεί να υπάρχουν τα εύσημα προς το πρόσωπο του, ειδικά με τις καταστάσεις που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν με την επιδημία του κορωνοϊου, αλλά χρειάζεται έμπρακτα η Κυβέρνηση και φυσικά το Υπουργείο Υγείας, να δώσουν τα απαραίτητα «ευήκοα ώτα» για όσα διαμαρτύρονται και ζητούν.

"Υπάρχουν αιτήματα τα οποία έπρεπε να τεθούν επί τάπητος. Αιτήματα που εμείς θεωρούμε αυτονόητα, για να μην υπάρξουν ελλείψεις στο Νοσοκομείο από την μια μέρα στην άλλη", σημείωσε μεταξύ άλλων στο pellanews.gr,  ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Γιαννιτσών Σίμος Φωστηρόπουλος, δηλώσεις του οποίου μπορείτε να δείτε αναλυτικά σε άλλη ανάρτηση μας και στο κανάλι του pellanews.gr στο Youtube.