Ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας δεν ξεχνά το...Μεσολόγγι! | PellaNews

Ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας δεν ξεχνά το...Μεσολόγγι!

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Μια ιστορία…πονεμένη είχε δημιουργηθεί πριν από 2-3 χρόνια, σε μία ιστορία στην οποία ουσιαστικά συγκρούστηκαν δύο περιοχές, τα Γιαννιτσά και το Μεσολόγγι. Γιατί;

Το pellanews.gr, αποκλειστικά, είχε καταγράψει το θέμα, παρακολουθώντας όλες τις κινήσεις από τη μετάβαση των ανθρώπων του «Συλλόγου Φίλων Ιστορίας και αναπαράστασης αυτής» Γιαννιτσών, όταν πέρασε μία μοναδική περιπέτεια, με ισχυρή δόση προσβολής προς την υπόσταση του από τον τότε Δήμαρχο Μεσολογγίου και τη δημοτική αρχή (δείτε εδώ: https://www.pellanews.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%8...) και εδώ: (https://www.pellanews.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%8...).

Σήμερα, εν έτη 2020, ο Σύλλογος θυμήθηκε την περίοδο εκείνη, μέσω σόσιαλ μίντια. Το μέλος του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Γιαννιτσών Νίκος Μπρατάκης αναφέρει ότι «σαν σήμερα εδώ και 3 χρόνια, ως καθήκον μας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μανώλης Σαββίδης και τα μέλη του Συλλόγου, μετά την αναίτια και άδικη αποβολή μας από τους εορτασμούς Μνήμης του Μεσολογγίου, δεν καταφέραμε να μεταβούμε στον Κήπο των Ηρώων, για να τιμήσουμε τους αγωνιστές και τη μνήμη αυτών».

Σημειώνει πως «οι φωτογραφίες είναι περσινές από την κατάθεση στεφάνων στο Μεσολόγγι και στην Κλείσοβα».