Πρόδρομος Παυλίδης: Περνάει στην αντεπίθεση με...ανατροπή δεδομένων και αποκαλύψεις! | PellaNews

Πρόδρομος Παυλίδης: Περνάει στην αντεπίθεση με...ανατροπή δεδομένων και αποκαλύψεις!

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Κι όμως, κάποια πράγματα πέραν από την επιφάνεια την οποία παρουσιάζονται, πράγματα τα οποία βλέπουμε και ακούμε, χρειάζονται περαιτέρω ανάλυση, γιατί υπάρχει και συνέχεια. Συνέχεια στη ζωή, στην εργασία και στην αξιοπρέπεια. Πέραν από την επιφάνεια λοιπόν, αυτό που αναδεικνύει το μέγεθος ενός προβλήματος και την πραγματική του διάσταση, είναι η έρευνα, η αναζήτηση, οτιδήποτε θα αναδείξει την ίδια την πραγματικότητα.

Είναι γεγονός ότι η εταιρία «Παυλίδης» ήταν αυτή που επικεντρώθηκε η προσοχή όλων επάνω της (ως δια…μαγείας, λες και είναι το μοναδικό μεταποιητικό εργοστάσιο). Μην ξεχνάμε όμως ότι εξέδωσε και ανακοίνωση, η οποία σημείωσε ένα πρώτο στοιχείο. Ότι όλα τα μέτρα ασφαλείας λειτουργούσαν κανονικά, κάτι που έπρεπε να ληφθεί υπόψη. Τη στιγμή που σε μία σαιζόν τα άτομα που μπορεί να απασχολήσει μπορούν να φτάσουν τα 700, δεν θα μπορούσε μία εταιρία μεγέθους όπως η εν λόγω, να μην λάμβανε μέτρα ασφαλείας. Αν δεν το είχε κάνει σήμερα θα μιλούσαμε για άλλα μεγέθη δεδομένων.

Τα έκανε όμως και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Επίσης, ένα ακόμη σημείο για την εταιρία (και όλα αυτά είναι σύμφωνα με πληροφορίες έρευνας που κάναμε και δεν περάσαμε απλά μια… βόλτα από την πόλη), ήταν ότι όλοι όσοι έμειναν εκτός εργασίας λόγω των τεστ που έγιναν, πληρώνονται κανονικά και κανείς, απολύτως κανείς, δεν χάνει το μεροκάματο του.

Η μεταποιητική βιομηχανία «Παυλίδης», πάντα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχουμε στη διάθεση μας, έκανε σειρά τεστ στους εργαζόμενους της, όλο το χρονικό διάστημα που λειτούργησε. Όταν λοιπόν βρέθηκαν τα περιβόητα 39 κρούσματα (με άψογη συνεργασία που είχε όλο αυτό το διάστημα με τον ΕΟΔΥ), διαπιστώθηκε ότι ήταν από εργαζόμενους εκτός Γιαννιτσών. Είναι γνωστό ότι δεν απασχολεί άτομα μόνο από την Πέλλα, αλλά και από τις περιοχές της Γουμένισσας/Γρίβας, της Πιερίας και της Καστοριάς. 28 Αυγούστου διαπιστώθηκαν αποτελέσματα, με αποτέλεσμα η εταιρία (οικειοθελώς, χωρίς να έχει λάβει εντολή ή να ήταν υποχρεωμένη) έπαψε τις εργασίες, ενώ έμεναν τουλάχιστον 12 μέρες εργασίας ακόμη, για να ολοκληρωθεί αυτή η φάση της σαιζόν μεταποίησης στο ροδάκινο.

Τα οποία ροδάκινα δεν έμειναν στα βουνά, ακόμη και τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, τα ροδάκινα ελήφθησαν από την Π. Παυλίδης, η οποία ανέκτησε και συνεργασία που είχε με δύο επιχειρήσεις, «ανοίγοντας» έτσι και πάλι τον κύκλο εργασιών της.

Επανερχόμενοι τώρα στην περίπτωση του κορωνοϊού, όταν έγιναν γνωστά τα θετικά αποτελέσματα των τεστ, έπαψε να λειτουργεί με τις βάρδιες που λειτουργούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή και οι βάρδια η οποία συνέχισε να πηγαίνει προέβη και σε νέα τεστ, μήπως έχει συμβεί κάτι περαιτέρω και μάλιστα πήγε στο εργοστάσιο μόνο για τα τεστ και όχι για εργασία. Ευτυχώς, δεν είχε συμβεί τίποτα.

Να δούμε τώρα δύο σημαντικές αποκαλύψεις που απέφερε η πληροφόρηση του pellanews.gr, την οποία πραγματικά δεν περιμέναμε ούτε εμείς!

Από τα 25 άτομα που πηγαινοέρχονταν στην εργασία τους από την περιοχή Γουμένισσας/Γρίβας τα 10 αρνήθηκαν να κάνουν τεστ. Βρέθηκαν 11 θετικοί. Από τους 11 οι 3, παρά τη «θετικότητα» πήγαν στην εργασία τους! Παρόλα αυτά, όταν ρωτήθηκαν γιατί πήγαν είπαν ότι ένιωθαν μια χαρά. Το αποτέλεσμα ήταν να περάσουν πάλι από τεστ, το οποίο αυτή τη φορά βγήκε…αρνητικό! Ναι, καλά διαβάσατε βγήκε αρνητικό.

Από τα 136 άτομα που «τσουβαλιάστηκαν» ως «κρούσματα», δεν υπάρχει καμία σχέση με «κρούσμα». Υπήρχαν δηλαδή δεκάδες άτομα που ήταν ασυμπτωματικοί, κάτι που μπορεί ο καθένας να έχει περάσει. Όμως, καταγράφηκαν ως «κρούσματα», κάτι που αποτελεί μέγα λάθος και έκανε μία ολόκληρη περιοχή να τρέχει και να μην φτάνει από τον πανικό, την ανησυχία και τον φόβο.

Όσο για τα άτομα που εργάζονταν από την Πιερία, τα οποία ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους (μιλάμε για 12 οικογένειες, όπως αναφέρουν οι αξιόπιστες πηγές μας), όταν αναζήτησαν εργασία στα «μέρη» τους, δεν του δόθηκε! Δηλαδή, αυτή τη στιγμή οι πολίτες αυτοί είναι….σταμπαρισμένοι και δεν τους παρέχει κανείς εργασία, λες και ζούμε στα…χρόνια της χολέρας! Ποιος έκανε κακό σε 12 οικογένειες, οι οποίες φαίνεται ότι θα υποφέρουν, όχι μόνο από την ανεργία, αλλά και από την κοινωνική τους υπόσταση στην περιοχή τους; Καταστρέφονται ή όχι σαν άνθρωποι, σαν προσωπικότητες;

Φυσικά, το επόμενο διάστημα, θα παρακολουθούμε στενά την όλη υπόθεση με τη μεταποιητική βιομηχανία «Π. Παυλίδης». Η εταιρία άλλωστε, όπως αναφέρουν άλλες πηγές, στο pellanews.gr, πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα (από αύριο κιόλας), σε κινήσεις συγκεκριμένες, ώστε να ανατρέψει πολλά απ’ αυτά, όχι απλά που βγήκαν ως “είδηση”, αλλά που φημολογήθηκαν, που μεταδόθηκαν έωλα, χωρίς απτά στοιχεία, αλλά «υιοθετήθηκαν» τόσο εύκολα, κυρίως από τους κατοίκους των Γιαννιτσών και της Πέλλας.

Και πραγματικά, θα δούμε πολλά και ανατρεπτικά ενδιαφέροντα…