Αντιπολίτευση των 7 Δ. Σκύδρας: "κ. Ανδρεάδη...μη γενικεύετε τις θέσεις μας και μη διαστρεβλώνετε τα λεγόμενά μας" | PellaNews

Αντιπολίτευση των 7 Δ. Σκύδρας: "κ. Ανδρεάδη...μη γενικεύετε τις θέσεις μας και μη διαστρεβλώνετε τα λεγόμενά μας"

Η πρωτοφανή παρέμβαση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας, κ. Στάθη Ανδρεάδη δεν έμεινε αναπάντητη. Η αντιπολίτευση των 7 –στους οποίους και αναφερόταν ο κ. Ανδρεάδης- έδωσε τη δική της απάντηση σε όλα όσα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Δεν είμαστε όλοι ικανοί για όλες τις θέσεις».

 Το κείμενο της αντιπολίτευσης των 7 που κυκλοφόρησε σήμερα και στην έντυπη Πέλλαnews έχει ως εξής: 

Με αφορμή τη διεξαγωγή της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας και την τοποθέτηση του κ. Στάθη Ανδρεάδη απέναντι στους συναδέλφους του από την πλευρά της Αντιπολίτευσης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω.

Το γεγονός ότι λόγω Covid οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων νομιμοποιούνται να διεξάγονται δια περιφοράς, όπως είχατε επιλέξει να κάνετε εδώ και δέκα μήνες-μιας και επιμένετε σε αυτό- δε σημαίνει ότι ήταν ο καταλληλότερος τρόπος, ούτε και θα μας πείσετε με το ζόρι  γι’ αυτό εν έτη 2021. Όταν όλοι οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας αλλά και σ’ολη σχεδόν την επικράτεια πλην του δικού μας είχαν επιλέξει τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, ώστε να ακούγονται η φωνή, οι θέσεις ή οι αντιρρήσεις όλων των Δημοτικών Συμβούλων, εσείς επιλέξατε να ακολουθήσετε πρακτικές μιας άλλης εποχής για λόγους προφανείς και ξεκάθαρους, που ο πολίτης –ας μην κουράζουμε πια-εύκολα μπορεί να κατανοήσει. Σχετικά με τον ισχυρισμό μας, αρκεί μόνο ένα άλλο απλό παράδειγμα, να σας θυμίσουμε δηλαδή ότι πλέον λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης στην οποία ζούμε, ακόμη και οι μαθητές των Νηπιαγωγείων μια χαρά τα κατάφεραν να συμμετέχουν από την αρχή ενεργά στα μαθήματά τους μέσωτης τηλεδιάσκεψης,που τόσο σας προβλημάτισε. Μην αναλώνεστε λοιπόν σε άστοχες δικαιολογίες.

Όσον αφορά στην επιλογή της ψήφου μας ως «ναι», «όχι», «λευκό» ή «παρών», δεν θα μείνουμε στο αυτονόητο ότι έχουμε το δημοκρατικό δικαίωμα της εκάστοτε επιλογής μας, την οποία συνεχώς αιτιολογούμε με επιχειρήματα, αλλά σας απαντούμε με τη φράση που χρησιμοποιήσατε ο ίδιος επανειλημμένα κι επιδεικτικά στο προηγούμενο θέμα, αλλά και όποτε σας εξυπηρετεί: «Μας καλύπτει ο νόμος». Ή μήπως εδώ κ. Ανδρεάδη η φράση αυτή δεν σας καλύπτει; Εξάλλου, όπως σας έχει ήδη επισημανθεί ωστόσο επανειλημμένα κωφεύετε οφείλετε να λειτουργείτε με βάση την θεσμική σας θέση ως διευθύνων τη συζήτηση Πρόεδρος όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι ως εκπρόσωπος και ένθερμος υποστηρικτής του συνδυασμού που σας εξέλεξε.

Αναφορικά με τη θέση μας απέναντι στους υπαλλήλους του Δήμου κ.Πρόεδρε, να σας διαβεβαιώσουμε ότι σεβόμαστε απόλυτα και ξεχωριστά κάθε εργαζόμενο ως άνθρωπο, σεβόμενοι απεριόριστα την ατομικότητα, όμως αυτό δε σημαίνει ότι όλοι είναι ικανοί για όλες τις θέσεις. Θα πρέπει να κρινόμαστε καθημερινά, να αξιολογούμαστε και να είμαστε δεκτικοί σε παρατηρήσεις που μπορούν να μας εξελίξουν. Μη γενικεύετε τις θέσεις μας και μη διαστρεβλώνετε τα λεγόμενά μας, προσπαθώντας τεχνηέντως να εξάγετε και να παρουσιάσετε αβάσιμα συμπεράσματα που δε συνάδουν με το χαρακτήρα και τη προσωπικότητά μας.

Κι ας αναρωτηθούν οι συνδημότες μας ποια είναι τελικά η δική σας στάση απέναντι στους υπαλλήλους του Δήμου, όταν με αφορμή τις ενέργειες του κ. ΠεφτούλιουΚακουλίδη-δημοτικού υπαλλήλου Σκύδρας, εξαπολύσατε επίθεση στο πρόσωπό του, μενόμενοι μάλιστα όταν επισημάναμε ότι με ενέργειές του, προχώρησε η διαδικασία αλλαγής χρήσης γης ακινήτων στο Δήμο μας.Δεν παραλείψατε μάλιστα να αναφερθείτε ακόμα και στο μισθό που πληρώνεται ο εν λόγω υπάλληλος από το ελληνικό δημόσιο. Μήπως και αυτό το σχόλιό σας δεν ήταν ειρωνικό;Σας προτείνουμε να τον καλέσουμε λοιπόν, στην επόμενη συνεδρίαση να ακούσουμε και τη δική του άποψη, ώστε να μπορούν και οι συνδημότες μας να λάβουν γνώση τόσο των δικών του ενεργειών, όσο και του Δήμου επί του θέματος. Έχετε την αντοχή και την υπομονή να τον ακούσετε;

Κλείνοντας, να καταστήσουμε σαφές ότι για το λειτούργημά σας ως γιατρόςσας αποδώσαμε πολλάκις τα εύσημα όπως έπρεπε και δικαίως στα πλαίσια του αγώνα σας για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο νομό μας.Αυτό όμωςκ.Ανδρεάδη δεν σας καθιστά ταυτόχρονα το ίδιο ικανό και στην άσκηση της ιδιότητάς σας ως Πρόεδρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Η μεροληπτική συμπεριφορά σας, η επιλεκτική χρήση του μικροφώνου απέναντι στους συναδέλφους, η συχνή έλλειψη ευγένειας και η μη τήρηση των διαδικασιών σε πολλές συνεδριάσεις μας επιβεβαιώνουν αυτό στο οποίο προαναφερθήκαμε παραπάνω και θα ξαναπούμε.

 Δεν είμαστε όλοι ικανοί για όλες τις θέσεις.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ:

Καρασαρλίδης Κωνσταντίνος

Γάτσου Γεωργία

Παραστατίδης Χρήστος

Δημητριάδης Νικόλαος

Παπαδοπούλου Μαγδαληνή

Σπανός Αθανάσιος

Πορτοκαλίδης  Χαρίτων