Γιατί σιωπά η Δήμαρχος Σκύδρας για τη ΛΑΦ; Δείτε τι έλεγε το 2018 | PellaNews

Γιατί σιωπά η Δήμαρχος Σκύδρας για τη ΛΑΦ; Δείτε τι έλεγε το 2018

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τι έλεγε η Δήμαρχος Σκύδρας για τη ΛΑΦ μετά από την επίσκεψη της στην Αθήνα και στο ΤΕΘΑ τον Δεκέμβριο του 2018. 

Σήμερα μετά και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Πέλλαnews τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.

Η Πέλλαnews έφερε στο φως της δημοσιότητας το έγγραφο που έχει στα χέρια του ο κ. Κακουλίδης Πεφτούλιος και είναι το πιστοποιητικό από το Υποθηκοφυλακείο που αποδεικνύει ότι το οικόπεδο που βρίσκεται το κτήριο της ΛΑΦ ανήκει στον Δήμο Σκύδρας. 

Διαβάστε το δημοσίευμα που κυκλοφόρησε στην έντυπη Πέλλαnews την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου. Την ώρα που ουδέποτε έγινε κάποια μεταβολή, την ώρα που η Σκύδρα δεν έχει χώρους να φιλοξενήσει υπηρεσίες που... φεύγουν… οι πολίτες της βλέπουν την αγαπημένη τους πόλη να μικραίνει, να φτωχαίνει και να μπαίνει στο περιθώριο!

 

ΛΑΦ ΣΚΥΔΡΑΣ

Ουδέποτε έγινε κάποια μεταβολή αποδεικνύοντας ότι

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Κακουλίδης Πεφτούλιος: το 1985 με απόφαση Νομάρχη η δωρεάν παραχώρηση του 174α οικοπέδου στο σημερινό Ο.Τ. 44α 

 

Άπλετο μελάνι έχει χυθεί για το κεντρικό κτήριο της πρώην Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς (Λ.Α.Φ.) Σκύδρας σχετικά με την αξιοποίηση του μετά την παύση λειτουργίας του από τον Στρατό. Η απομάκρυνση της Λ.Α.Φ. ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Δήμο Σκύδρας να ενισχύσει τις υποδομές του στο κέντρο της πόλης, μ’ αυτή τη σκέψη να είναι αποδεχτή απ’ όλους. Οι ιδέες πολλές, οι προτάσεις περισσότερες όπου έφταναν μέχρι και την αξιοποίηση του χώρου από την εκκλησία για το συσσίτιο.

Yπηρεσίες, πολιτιστικοί σύλλογοι κτλ θα έβρισκαν τον χώρο τους στο εγκαταλελειμμένο εδώ και πολλά χρόνια κτήριο. Με μια απλή προϋπόθεση… την κατάλληλη συμφωνία με τον Στρατό ή αν θέλετε με το Υπουργείο Άμυνας. Μια συμφωνία, όμως, που ποτέ δεν ήρθε, μια συμφωνία που απ’ ότι δείχνουν οι πράξεις δεν ήταν και στις προτεραιότητες, τόσο του Χοΐδη, όσο και της Ιγνατιάδου, παρά τα παχιά λόγια που ακούγονταν κατά καιρούς. Η τελευταία δικαιολογία, αν θυμόμαστε καλά, που εκστομίστηκε από τη σημερινή Δήμαρχο ήταν ότι το μίσθωμα, μετά τις διαπραγματεύσεις με τον Στρατό, ήταν αρκετά υψηλό με τις συζητήσεις να σταματάνε εκεί. Ούτε συζήτηση για κάποιο άλλο πλάνο ή κάποια άλλη πρόταση με το σκεπτικό πάντα ότι οι χώροι ήταν και είναι αναγκαίοι για τον Δήμο Σκύδρας. Μάλιστα, ο Δήμος Σκύδρας είχε προσφερθεί να ανακαινίσει και να συντηρήσει ουσιαστικά το κτήριο. 

Και όλα αυτά μέχρι σήμερα, διότι έρχεται ο κ. Πεφτούλιος Κακουλίδης και ρίχνει φως σε μια ιστορία που φαινόταν τελειωμένη, ξεχασμένη ή αν θέλετε χαμένη! Ο κ. Κακουλίδης αποδεικνύει με έγγραφα ότι ουσιαστικά οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές ζητούσαν να ενοικιάσουν, να χρησιμοποιήσουν κάτι που αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου Σκύδρας. 

 

Ουδέποτε έγινε κάποια μεταβολή

Μας εξηγεί: «Με την υπό αριθμό 2225/30 Μάη 1985 απόφαση νομάρχη Πέλλας αποφασίστηκε η δωρεάν παραχώρηση του 174α οικοπέδου στην κοινότητα Σκύδρας.

Το συγκεκριμένο ακίνητο άνηκε έκτοτε στον Δήμο Σκύδρας και μάλιστα με την αναθεώρηση του σχεδίου πόλεως βρίσκεται στο Ο.Τ. 44α και είναι αυτό που λειτουργούσε στο παρελθόν η Λ.Α.Φ.

Έχει μεταγραφεί στο υποθηκοφυλακείο σύμφωνα με το υπ’ αριθμ 431/31-8-2021 πιστοποιητικό μεταγραφής και ουδέποτε έγινε κάποια μεταβολή αποδεικνύοντας περίτρανα ότι αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου». 

Καμία αναφορά στο παρελθόν γι’ αυτό που αποκαλύπτει σήμερα ο κ. Κακουλίδης ο οποίος προχωράει λίγο παραπέρα σημειώνοντας ότι θα αποτελούσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία η φιλοξενία του υποθηκοφυλακείου, άλλης μιας υπηρεσίας που απομακρύνθηκε από τη Σκύδρα πριν από μία εβδομάδα. 

Η εξέλιξη αυτή σίγουρα δημιουργεί κι εύλογα ερωτηματικά με το κυριότερο να εστιάζει στο γιατί τόσα χρόνια δεν αξιοποιήθηκε αυτό το πλεονέκτημα. Δεν το γνώριζαν οι αρμόδιοι; Θα έχει ενδιαφέρον η συζήτηση επί του θέματος, αν βεβαίως πραγματοποιηθεί!

Μετά την τελευταία αποκάλυψη του κ. Κακουλίδη δεν θα μπορούσαμε να μη θυμίσουμε και την άλλη του επιτυχία (μεταξύ άλλων), αυτή του ακινήτου της ΓΕΣΠΟΒ που βρίσκεται απέναντι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο όπου μετά από δικές του ενέργειες επέστρεψε στο Δημόσιο και τώρα ξεκινούν και οι διαδικασίες να περάσει στον Δήμο Σκύδρας. Διαδικασίες τις οποίες αδικαιολογήτως ο Δήμος Σκύδρας δεν ήθελε τόσο καιρό να προχωρήσει. Αλλά πώς να προχωρήσουν όταν ο ίδιος ο σύζυγος της Δημάρχου ως εκκαθαριστής της ΓΕΣΠΟΒ αντιδρούσε και ενίσταται, χωρίς, ευτυχώς για τη Σκύδρα, αποτέλεσμα. Και τα υπογραμμίζουμε όλα αυτά διότι αν οι διαδικασίες αυτές έτρεχαν νωρίτερα και συντονισμένα, σήμερα η Σκύδρα θα είχε τα κτήρια της πρώην ΛΑΦ και της πρώην ΓΕΣΠΟΒ στην κατοχή της αξιοποιώντας τα ως χώρους Διοίκησης και Υπηρεσιών. 
Μη ξεχνάτε, επίσης ότι από τότε που ο κ. Κακουλίδης κατάφερε με ενέργειες του την ανάκληση της απόφασης για το ακίνητο στο Ντεκοβίλ και επιστροφή του στο Δημόσιο τρέχουν και οι διαδικασίες στον Δήμο ώστε να ολοκληρωθεί ο φάκελος που θα δίνει τη δυνατότητα να ανεγερθεί εκκλησία. 

 

Θεωρούμε την παραπάνω είδηση πολύ καλή -μετά τις απανωτές «σφαλιάρες» που έχει δεχτεί η πόλη, οδηγώντας την στη φτωχοποίηση και απομόνωση- αρκεί βεβαίως να αξιοποιηθεί καταλλήλως. Ο κ. Κακουλίδης επισημαίνει στην Πέλλαnews ότι: «η Σκύδρα πρέπει να αποκτήσει έναν διοικητικό ρόλο που θα ξεπερνάει τα όρια της, γιατί αυτός είναι ο πραγματικός ρόλος της, έχοντας το βασικό πλεονέκτημα της γεωγραφικής θέσης» για να προσθέσει: «τα κτήρια της ΛΑΦ και της ΓΕΣΠΟΒ θα προσδώσουν έναν διοικητικό κεντρικό χαρακτήρα στον Δήμο καθιστώντας τον Διοικητικό Κέντρο του Νομού, θέση την οποία δικαιωματικά αλλά και γεωγραφικά κατέχει».