Η απάντηση της Γεωργίας Σημαιοφορίδου στον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Σκύδρας: «Δεν είμαι εχθρός σας…αναλογιστείτε τις ευθύνες σας χωρίς εγωισμούς» | PellaNews

Η απάντηση της Γεωργίας Σημαιοφορίδου στον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Σκύδρας: «Δεν είμαι εχθρός σας…αναλογιστείτε τις ευθύνες σας χωρίς εγωισμούς»

Γεωργία Σημαιοφορίδου

Η πρώην Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Σκύδρας, Γεωργία Σημαιοφορίδου μαζί σχεδόν με την παραίτηση της απέστειλε κι αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών και σε κάθε αρμόδιο εκφράζοντας τις ανησυχίες της για το έργο της αποχέτευσης στο Ριζό και τους όρους με τους οποίους θα χρηματοδοτηθεί θέτοντας συγχρόνως στο «τραπέζι» και τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης η οποία, όπως τονίζει από την αρχή της θητείας της, είναι επιτακτική ανάγκη να βοηθηθεί συντονισμένα και οργανωμένα. Ο πρόεδρος της επιχείρησης, κ. Νίκος Χατζηιωαννίδης έδωσε τη δική του απάντηση στο αίτημα της κας Σημαιοφορίδου σημειώνοντας, λίγο πολύ και χρησιμοποιώντας βαρύς χαρακτηρισμούς ότι η Σκυδραία επιχειρηματίας έκανε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Η κα Σημαιοφορίδου απέστειλε εκ νέου τοποθέτηση επί του θέματος, και την οποία μπορείτε να διαβάσατε παρακάτω, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Δεν είμαι εχθρός σας!! αναλογιστείτε τις ευθύνες σας χωρίς εγωισμούς, διότι η επιχείρηση είναι Δημοτική και ανταποδοτική, και ό,τι σπείρετε αυτό θα θερίσετε»

Η κα Γεωργία Σημαιοφορίδου αναφέρει: 

Η Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας είναι μια επιχείρηση, μια Δημοτική επιχείρηση με πρόεδρο και αντιπρόεδρο, με συμβούλιο έντεκα μελών, το οποίο ευθύνεται για την πορεία της επιχείρησης.

Ποιος σωστός επιχειρηματίας :

-δε θα πλήρωνε τα πάγια έξοδα της επιχείρησης του (ΔΕΗ)

-θα προμηθευόταν χωρίς έλεγχο, χωρίς έρευνα αγοράς (απευθείας αναθέσεις)

-θα είχε «μαύρη» εργασία 

-θα έκανε λάθη και από εγωισμό δε θα τα παραδεχόταν

-θα αποποιούνταν τις ευθύνες του καταλογίζοντας αυτές  στους υφιστάμενους του

-δε θα προγραμμάτιζε ολόκληρη  την επιχείρηση του

-θα έθετε λάθος προτεραιότητες 

-δε θα τον ενδιέφερε η βιωσιμότητα της επιχείρησης του 

-θα υπέγραφε άλλα και θα έλεγε άλλα

-θα προέβαινε σε μη νόμιμες  ενέργειες εκτός κανονισμού της επιχείρησης (ΑΙΤΗΣΕΙΣ) 

Αυτά ισχύουν στη Δ.Ε.Υ.Α Σκύδρας. 

Η Δ.Ε.Υ.Α Σκύδρας είναι μια επιχείρηση του Δήμου, είναι υποχρέωση λοιπόν όλων των Δημοτικών Συμβούλων, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημάρχου να γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση της επιχείρησης. Κάτι που δεν ισχύει αφού και ο πρόεδρος και η Δήμαρχος είχαν «άγνοια» για το πραγματικό πρόβλημα της επιχείρησης. 

  Είναι άδικο λοιπόν να ρίχνετε ευθύνες στο κόσμο της Μενηίδος για το χρέος. 

  Είναι άδικο λοιπόν να κατηγορείται τους Σκυδραίους  ότι είναι κακοπληρωτές. 

  Δίκαιο όμως θα ήταν να παραδεχτείτε τα όποια προβλήματα υπάρχουν στην επιχείρηση ώστε να μπορέσετε να τα λύσετε. 

  Διότι σας ζήτησα  στο Δημοτικό Συμβούλιο να ασχοληθούμε, να βοηθήσουμε την επιχείρηση και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ με τα προβλήματα που μας υπέδειξε πρώτος ο λογιστής της ΔΕΥΑΣ σε συμβούλιο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ. Ωστόσο η συμπεριφορά σας ήταν η γνωστή, αυτή που απαξιώνετε, και επιτίθεστε σε όποιον τολμάει να ανοίξει το στόμα του, νομίζοντας πως όποιος μιλήσει είναι εχθρός σας. Δεν είμαι εχθρός σας!! Είμαστε συμπολίτες και ναι ζούμε και εργαζόμαστε στην ίδια πόλη, και ο καθένας από τη θέση που βρίσκεται και εσείς βεβαίως από τη θέση του αιρετού έχετε την υποχρέωση να μην κάνετε: 

Bulling  στην ευγένεια

Bulling στο σεβασμό

Μπορείτε να με κατηγορείτε αν αυτό σας κάνει να νιώθετε καλά. 

  Αλλά αναλογιστείτε τις ευθύνες σας χωρίς εγωισμούς, διότι η επιχείρηση είναι Δημοτική και ανταποδοτική, και ό,τι σπείρετε αυτό θα θερίσετε. 

  Ένα έργο, ένα οποιοδήποτε έργο είναι ευλογία για το Δήμο μας, με λάθος χειρισμό όμως από ανθρώπους που έχουν «άγνοια κινδύνου», μπορεί το ίδιο το έργο να γίνει καταστροφικό για την ίδια την επιχείρηση. 

  Μου μιλάτε για έργα. Τα έργα που έχω δει επί της θητείας μου είναι συγκεκριμένα. 

  Ας παραδειγματιστούμε από τους υπόγειους κάδους στη πλατεία Σαφραμπόλεως. Ένα λάθος που έπρεπε να αναμιχθεί ο εισαγγελέας ώστε να μπορέσει ο δημότης να βρει το δίκιο του. Ένα θέμα που πολύ εύκολα αποποιηθήκατε των ευθυνών σας, ρίχνοντας τες στη τεχνική υπηρεσία. Άραγε όμως ποιος είναι υπεύθυνος για τις υπηρεσίες του Δήμου μας. Φαντάζομαι ότι το γνωρίζετε!! Οι προϊστάμενοι του Δήμου, των υπηρεσιών του Δήμου και των επιχειρήσεων του Δήμου είναι η Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και οι αιρετοί. Μη ψάχνετε λοιπόν εξιλαστήρια θύματα και βοηθήστε τους υπαλλήλους του Δήμου να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. 

  Ας παραδειγματιστούμε και από την πλατεία Σαφραμπόλεως. Ένα έργο που όλοι περιμένουμε. Ένα έργο που να δούμε πόσες αναμορφώσεις με απευθείας αναθέσεις θα χρειαστεί τελικά για να τελειώσει. Ένα έργο που να δούμε τελικά πότε θα τελειώσει!

  Άραγε πότε θα πάρουν σειρά τα χωριά μας;

  Το τελευταίο που χρειάζεται ο τόπος μας τώρα, τώρα που προσπαθούμε να συνέλθουμε όλοι από τις δύσκολες καταστάσεις που περάσαμε όλοι, είναι η μικροπολιτική που λέτε και εσείς. Εστιάστε λοιπόν στην ουσία και ας μην έχει και like… 

  Εγώ την αλήθεια τη γνωρίζω!! 

Εσείς όμως έχετε την υποχρέωση να την πείτε και στους συμπολίτες μας. Να τους μιλήσετε για την ουσία, με όλα τα στοιχεία με αλήθειες και ανοιχτά χαρτιά. 

Υ. Γ. 1)Απάντηση στην αίτηση μου δεν πήρα ποτέ. 

        2)Η Σκύδρα μυρίζει ακόμη όταν φυσάει. 

       4) έχουμε δει μεγάλα έργα στον Δήμο που είτε αραχνιάζουν είτε υπολειτουργούν. Αλλά τα εκατομμύρια «πέταξαν».

        3)Είναι λύση τελικά η βοήθεια του εισαγγελέα; 

από την έντυπη έκδοση της Πέλλαnews

Δείτε εδώ όλα όσα προηγήθηκαν