Η συνταγή μιας Σκυδραίας που «αποζημιώνει» το ροδάκινο! | PellaNews

Η συνταγή μιας Σκυδραίας που «αποζημιώνει» το ροδάκινο!

Δεν θα μπορούσαμε να μη δώσουμε έμφαση στο μέιλ που δεχτήκαμε και αφορούσε το ροδάκινο και την αξία του. Μια διαφορετική προσέγγιση για την αξία αυτού του υπέροχου φρούτου αλλά και βαρόμετρου της οικονομικής ανάπτυξης της Σκύδρας και της ευρύτερης περιοχής. 

Σκυδραία που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, γιατί το δικό της όνομα δεν έχει νόημα να ακουστεί, όπως σημειώνει, παρά αυτό του προϊόντος που παράγει η περιοχή της Σκύδρας και θεωρεί ότι με κάθε τρόπο θα έπρεπε να το διαφημίζουμε και να το προωθούμε μέσα από την καθημερινότητα μας. 

Η Σκύδρα, όπως μας σημειώνει στο μέιλ της θα έπρεπε να κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε ο οποιοσδήποτε ζει και έρχεται σ’ αυτόν τον τόπο να ξέρει ότι έρχεται σ’ έναν ροδακινότοπο. Θα έπρεπε να διαφημίζει αυτό το θεσπέσιο προϊόν με κάθε τρόπο, προσφέροντας και στον τελευταίο επισκέπτη μέχρι και μια απλή, πεντανόστιμη ροδακινόπιτα. 

Κάπως έτσι θα χτίζαμε ένα σούπερ brand name γύρω από το ροδάκινο.

«Η πολύ κακή φετινή χρονιά με τους αγρότες να περιμένουν να αποζημιωθούν για τη χαμένη παραγωγή με προέτρεψαν να σας στείλω μια απλή συνταγή που αποθεώνει το ροδάκινο και αποζημιώνει... τουλάχιστον τους ουρανίσκους μας, προσφέροντας μας λίγες στιγμές απόλαυσης και ξενοιασιάς» γράφει η φίλη αναγνώστρια που πραγματικά μας συγκίνησε. 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τη συνταγή κι ευχόμαστε να σκεφτούμε όλοι μαζί τα λόγια της κυρίας από τη Σκύδρα, να αντιληφθούμε το νόημα των λέξεων της και την ανάγκη να αγκαλιάσουμε καλύτερα το πολύτιμο αυτό προϊόν που παράγει ο τόπος, να διαφυλάξουμε τη συνέχεια της παραγωγής αλλά και να το διαφημίζουμε με κάθε τρόπο απ’ άκρη σ’ άκρη. Έστω και μέσα από μια απλή ροδακινόπιτα (pitch pie) 

Σας ευχόμαστε καλή απόλαυση και ελπίζουμε να... αποζημιώσει 100% τους γευστικούς σας ορίζοντες!

 

Η συνταγή 

150γρ βιτάμ
250γρ ζάχαρη
3 αυγά
1 βανίλια
150γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 ροδάκινα

Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, βάζουμε τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε. 
Στον πάτο από ένα ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα  κομμένα ροδάκινα (λεπτές φέτες). Πασπαλίζουμε τα ροδάκινα με λίγη ζάχαρη και από πάνω βάζουμε το μείγμα
Ψήνουμε στους 180οC για 45 λεπτά