Η Oμάδα Ακαδημίας Ρομποτικής Σκύδρας εναντίον... Covid-19! | PellaNews

Η Oμάδα Ακαδημίας Ρομποτικής Σκύδρας εναντίον... Covid-19!

Τα πρωτοφανή μέτρα κοινωνικής απόστασης που τείνουν να μονιμοποιηθούν, έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στην Ρομποτική ώστε να εφαρμόζει λύσεις σε πρακτικά προβλήματα της κοινωνίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα από την γείτονα Ιταλία, μια από τις χώρες που θρηνούν χιλιάδες θύματα εξαιτίας του COVID-19. Σε μία μικρή επαρχία της οι αρχές επιστράτευσαν ρομπότ για να επικοινωνούν με τους ασθενείς και να τους υπηρετούν. Τα ρομπότ έχουν πλέον την δυνατότητα να υπηρετούν τον άνθρωπο και η κοινωνία είναι πλέον αρκετά ώριμη για να καταλάβει πως μαζί με την μαζική εξάπλωση των ρομπότ θα  δημιουργηθούν και μια πληθώρα από νέες επιστήμες και νέες δουλειές.

Αυτή η κατάσταση έδωσε στην ομάδα της Ακαδημίας Ρομποτικής Σκύδρας το έναυσμα για την δημιουργία ενός κράνους το οποίο θα είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να μετρά την απόσταση από τους πολίτες και να προειδοποιεί με ηχητικό σήμα καθώς και θα πραγματοποιεί μέτρηση θερμοκρασίας στον χρήστη ή σε κάποιον άλλον.

Ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Τζαβέλας Θάνος σημειώνει: "Η κατασκευή του έγινε με το νέο πακέτο ρομποτικής Lego (Lego Spike Prime). Η Lego είναι μια εταρεία που προσπαθεί να εδραιωσει την ρομποτική στην κοινωνία όπως έγινε με τα Smartphones. Το συγκεκριμένο πακέτο θα γίνει τα επόμενα χρόνια ευρέως γνωστό καθώς σπάει το κατεστημένου ενός ρομπότ αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς και σκοπεύει να ενσωματωθεί  στα σπίτια μας και να χρησιμοποιείται και για πρακτικούς λόγους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η χρήση φορτιστή USB (κινητών τηλεφώνων) που κάνει αυτό το πακέτο πιο εύχρηστο".