Σκύδρα: Παράπονα για την κατάσταση των δρόμων εντός Δήμου | PellaNews

Σκύδρα: Παράπονα για την κατάσταση των δρόμων εντός Δήμου

Η ενδοδημοτική οδοποιία είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για κάθε δημοτική αρχή κι ένα από τα βασικότερα θέματα που προσπαθεί να φέρει εις πέρας. Η κατάσταση δηλαδή του δικτύου των δρόμων σε κάθε Δήμο αποτελεί ένα από τα στοιχήματα κάθε Δημάρχου μιας και όλοι οι πολίτες καθημερινά κινούνται πάνω σ’ αυτούς. 

Στον Δήμο Σκύδρας (και όχι μόνο) βλέπουμε συχνά πυκνά αναφορές για ασφαλτοστρώσεις, selfies στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των αντιδημάρχων και Δημάρχων με τα μηχανήματα, όταν επιτελείται ένα έργο  και καλά κάνουν μιας και πρόκειται για υλοποίηση βασικών έργων της καθημερινότητας. Επιλέγοντας στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ να αναφερθούμε στο δίκτυο δρόμων χωρίς να εμπλέκουμε τις ασφαλτοστρώσεις των αγροτικών δρόμων (μιας και είναι ένα άλλο κεφάλαιο) πρέπει να πούμε ότι η πραγματική εικόνα, δυστυχώς, δεν είναι και τόσο καλή. Και τα παράπονα των αναγνωστών μας είναι συνεχή και πολλά. Θα σταθούμε σε δύο παραδείγματα, αν και υπάρχουν πολλά, παρουσιάζοντας ενδεικτικά τις ελλείψεις με την ελπίδα να επισπευτούν ενέργειες και να δοθούν λύσεις που ουσιαστικά αφορούν τις ζωές των πολιτών μιας και ότι έχει να κάνει με δρόμο αφορά την ασφάλεια των οδηγών. 

Μεταφερόμαστε στο Αρσένι, λοιπόν όπου τα παράπονα για το κομμάτι από το χωριό και προς το Σταυροδρόμι κρύβει πολλές παγίδες κυρίως με λακκούβες. Η αναφορά μας σ’ αυτή τη μεριά έχει να κάνει σαφώς και με τη γέφυρα, (για την οποία ακούσαμε τώρα τελευταία και πάλι κάποιες εξαγγελίες από πλευράς ΠΕ Πέλλας) θέλοντας να την ξαναφέρουμε στη δημοσιότητα. Η πλευρά αυτή του δικτύου τις ημέρες που διανύουμε έχει αρκετή κυκλοφορία, τόσο με τρακτέρ (μιας και πρόκειται για αγροτική περιοχή) αλλά και με φορτηγά κάνοντας τη ζωή όλων δυσκολότερη κι επικίνδυνη. 

 

Στην άλλη πλευρά του Δήμου, στη Μενηίδα και συγκεκριμένα στο Άνυδρο ένα πέρασμα από τον κεντρικό δρόμο του χωριού αρκεί, για να καταλάβει κάποιος ότι ο οδηγός δεν προειδοποιείται από πινακίδες, ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει έντονα τη δημοτική αρχή για κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Και σίγουρα, η έλλειψη διαγραμμίσεων, είναι ένα ακόμη πρόβλημα, που όπως πολλοί τόνισαν στην Πέλλαnews θα βοηθούσε πάρα πολύ και ιδιαίτερα κατή τη διάρκεια της νύχτας που οι «κακοί» δρόμοι γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνοι. Τα χόρτα σαφώς κι έχουν επισημανθεί ουκ ολίγες φορές. 

Ο προγραμματισμός για το δίκτυο που ανήκει στη δημοτική αρχή είναι ανάγκη να συμπεριλάβει καθημερινή εποπτεία της κατάστασης που επικρατεί κι άμεση επίλυση, καταρχάς των επειγόντων περιστατικών και σε δεύτερη φάση, αλλά τάχιστη, την ουσιαστική παρέμβαση με ολοκληρωμένο έργο. Η συνήθης τακτική του, μια στο τόσο, δυστυχώς, προκαλεί τη σημερινή εικόνα που δεν τιμά κανέναν. 

 

Άνυδρο Σκύδρας

Να επισημάνουμε επίσης και το εξής. Στην περίπτωση που εμπλέκονται τα δίκτυα με αυτά της Περιφέρειας πρόκειται για ένα θέμα που δεν αφορά τον πολίτη αλλά και πάλι  τη δημοτική αρχή η οποία πρέπει να πιέσει αναλόγως για την επίλυση του ζητήματος. Όχι όπως, για παράδειγμα, στα φανάρια του κόμβου του γηπέδου Σκύδρας που το έργο της τοποθέτησης φαναριών ανήκει στην ΠΕ Πέλλας αλλά η δημοτική αρχή το παρακολουθεί λες και δεν την αφορά!