Στη λίστα Forbes o Σκυδραίος Νίκος Χατζηβασιλειάδης | PellaNews

Στη λίστα Forbes o Σκυδραίος Νίκος Χατζηβασιλειάδης

Ο Σκυδραίος Νίκος Χατζηβασιλειάδης (αριστερά) με τον Σταύρο Αντωνίαδη (φώτο περιοδικό Forbes)

Μαζί με τους Λάζαρο Πεντερίδη, Στάθη Μήτσκα (επίσης από Σκύδρα) και Σταύρο Αντωνιάδη ιδρύσαν την καινοτόμα ελληνική startup Come Together που διαπρέπει

«Καθώς πολεμούμε να ξεφύγουμε από τη δίνη του κορωνοϊού, υπάρχουν περιπτώσεις που μας γεμίζουν αισιοδοξία και δημιουργούν προσδοκίες για ένα ευοίωνο μέλλον. Νέες, φρέσκες ιδέες, διάθεση για δημιουργία, για καινοτομία, για έναν καλύτερο κόσμο». Το εισαγωγικό σημείωμα αντιγράφουμε από το περιοδικό «Forbes» όπου στο τεύχος του Οκτωβρίου 2021 κυκλοφόρησε η τρίτη κατά σειρά λίστα «Forbes 30 Under 30 Greece» στην οποία πρωταγωνιστούν αθλητές, επιστήμονες, startuppers, επιχειρηματίες. Με σύμμαχο, όπως αναφέρει η Μαρίση Μπαλιούση, την τεχνολογία και την ευρηματικότητα, 30 νέοι και νέες κάτω των 30 ετών κινήθηκαν κόντρα στο βαρύθυμο κλίμα της πανδημίας και δημιούργησαν το δικό τους success story, κατακτώντας παράλληλα μια θέση στη λίστα «Forbes 30 Under 30 Greece 2022». Για τη Σκύδρα η λίστα αυτή αποκτάει ακόμη περισσότερη βαρύτητα και μας γεμίζει περηφάνια διότι ένας νεαρός της, ο Νίκος Χατζηβασιλειάδης, ο γιος του πρώην Δημάρχου Κώστα Χατζηβασιλειάδη είναι μεταξύ αυτών των 30 σπουδαίων αγοριών και κοριτσιών. 

Το δημοσίευμα του Forbes
Blockchain και NFT (non-fungible token). Δύο όροι οι οποίοι κάνουν τη διαφορά για την Come Together, την ελληνική startup που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2018 και δίνει τον έλεγχο ολόκληρου του κύκλου ζωής των εισιτηρίων στους διοργανωτές εκδηλώσεων, με τη δύναμη του blockchain. Η Come Together παρέχει υποδομή για έκδοση εισιτηρίων για εκδηλώσεις, εξάλειψη της απάτης στις μεταπωλήσεις και διαχείριση των εσόδων της δευτερογενούς αγοράς. 

Κατά τη διάρκεια του lockdown η Come Together ανέπτυξε το Backtogether, μια λύση αποθήκευσης και επικύρωσης τεστ COVID-19 τεστ αντισωμάτων και της κατάστασης εμβολιασμού. Το Back together ήταν μεταξύ των νικητών σε 3 hackathons.
Επιπρόσθετα με τα προηγούμενα δύο προϊόντα, αναπτύσσει και ένα νέο για την αύξηση και την επιβράβευση της αφοσίωσης των fans εκδηλώσεων/ομάδων. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση των NFTs  (non-fungible token) για την παροχή ψηφιακών συλλεκτικών αντικειμένων, που σχετίζονται με την εκάστοτε εκδήλωση και είναι αποκλειστικά διαθέσιμα στους παρευρισκόμενους της. 

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Come Together εντοπίζεται στην ticketing πλατφόρμα και τον συνδυασμό αυτής με το NFT προϊόν που αναπτύσσει. 

Η ticketing πλατφόρμα της δίνει τον έλεγχο των μεταπωλήσεων και των μεταφορών εισιτηρίων στους διοργανωτές. 

Έτσι οι διοργανωτές
Α) παρέχουν καλύτερη εμπειρία στους fans, καθώς αποτρέπονται οι απάτες στα εισιτήρια και το scalping
Β) «Ξεκλειδώνουν» έξτρα τζίρο από τη δευτερογενή αγορά.
Γ) αποκτούν καλύτερες πληροφορίες σχετικά με το κοινό. 
Από το 2019 τα εισιτήρια της Come Together είναι NFT. Ως αποτέλεσμα, τα εισιτήρια μπορούν να μεταπωληθούν μετά την εκδήλωση ως ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα. Αυτό δίνει επιπλέον κίνητρο στους fans να πάνε σε μια εκδήλωση για να εξαργυρώσουν αυτά τα NFTs και διευρύνει γεωγραφικά την αγορά μιας ζωντανής εκδήλωσης σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ο Σταύρος και ο Νίκος έχουν λάβει συνολικές χρηματοδοτήσεις 500.000ευρώ από EU Grants, angel investments, καθώς και από τον επιταχυντή Qatar Sports Tech (QST). Στο QST διακρίθηκαν στις 10 από 3.000 εταιρείες, για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης, με σκοπό την παροχή καινοτόμων λύσεων για μεγάλες διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. 

Η ιδρυτική ομάδα της Come Together αποτελείται από τους: Νίκο Χατζηβασιλειάδη, Σταύρο Αντωνιάδη, Λάζαρο Πεντερίδη (άνω των 30) και Στάθη Μήτσκα (άνω των 30). 

 

 

το δημοσίευμα της έντυπης Πέλλαnews

Από την ιδρυτική ομάδα εκτός από τον Νίκο Χατζηβασιλειάδη και οι Λάζαρος Πεντερίδης και Στάθης Μήτσκας κατάγονται από τη Σκύδρα (λόγω ηλικίας δε συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Forbes) γεγονός που μας γεμίζει αισιοδοξία κι ακόμη περισσότερη θετική ενέργεια!

Λίγα λόγια για τον καθένα τους

Λάζαρος Πεντερίδης
Διευθύνων Σύμβουλος
Ο Λάζαρος είχε πάντα μια επιχειρηματική νοοτροπία και πάθος για την τεχνολογία αιχμής. Παλαιότερα εργάστηκε για 3 χρόνια ως μηχανικός λογισμικού AI και Robotics στην εκκίνηση της ρομποτικής cloud (Ortelio), κατά την οποία βοήθησε στην ανάπτυξη της πλατφόρμας cloud NOOS, που χρησιμοποιείται από πελάτες όπως η Ericsson. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έπεσε κάτω από την τρύπα των κρυπτογραφημένων κουνελιών στις αρχές του 2017, βλέποντας τη δυνατότητα για ευρεία ευεργετική διακοπή. Όντας πάντα λάτρης των μουσικών εκδηλώσεων, είχε απογοητευτικές εμπειρίες λόγω της μείωσης των εισιτηρίων και των υψηλών τιμών. Παίρνει αυτό το πρόβλημα προσωπικά. Ως εκ τούτου, ενθουσιάστηκε όταν συνειδητοποίησε ότι το blockchain μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του scalping των εισιτηρίων και αποφάσισε να δημιουργήσει την υποδομή που θα διασφαλίσει ότι δεν θα χαθεί καμία αξία έξω από τους νόμιμους ενδιαφερόμενους κάθε εκδήλωσης, με αποτέλεσμα πιο αποτελεσματικές οικονομίες εκδηλώσεων και τελικά ακόμη πιο ευχάριστες εκδηλώσεις !

Σταύρος Αντωνιάδης
COO/Head of Blockchain
Ο Σταύρος είναι μηχανικός λογισμικού, παθιασμένος με τεχνολογίες αιχμής. Με βαθιά κατανόηση της τεχνολογίας blockchain και μια διαδικασία κρυπτοοικονομικής σκέψης, προσπαθεί να έχει θετικό αντίκτυπο, εκμεταλλευόμενος τις νέες δυνατότητες που ξεκλειδώνει το blockchain, για να αντιμετωπίσει πραγματικά ζητήματα που στοιχειώνουν τη βιομηχανία των γεγονότων. Δεν ντρέπεται να σκεφτεί τη μαζική υιοθέτηση του blockchain εφικτό και να πιστέψει ότι το ComeTogether θα ανοίξει αυτόν τον δρόμο για τον χώρο εκδηλώσεων. Ζει για να διευρύνει συνεχώς τις γνώσεις του σε κάθε πτυχή των ενδιαφερόντων του. Παλαιότερα, εργάστηκε ως μηχανικός blockchain στο ΕΚΕΤΑ και ως μηχανικός ανάπτυξης κινητής τηλεφωνίας και αυτοματισμού δοκιμών στη Schoox Inc. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Νίκος Χατζηβασιλειάδης
CTO
Ο Νίκος είναι μηχανικός λογισμικού, παθιασμένος με την κωδικοποίηση, τις μουσικές εκδηλώσεις, το blockchain και τη δημιουργία πραγμάτων. Έχει ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων λογισμικού και συνεχώς βρίσκει τους καλύτερους τρόπους για να τις συνδυάσει, για να σχεδιάσει τις λύσεις του ComeTogether. Το πιο σημαντικό είναι ένα ζώο που μαθαίνει, που του αρέσει να λερώνει τα χέρια του με τις νέες τεχνολογίες και έχει διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει ταχύτερος τρόπος να βουτήξει βαθιά σε μια νέα τεχνολογία από το να προσπαθήσει να τη χρησιμοποιήσει για να λύσει προβλήματα του πραγματικού κόσμου που τον ενδιαφέρουν. . Προηγουμένως,

Στάθης Μήτσκας
Επικεφαλής προϊόντος
Ο Στάθης είναι ένας άνθρωπος με πάθος για την κωδικοποίηση, το blockchain και τις επενδύσεις. Έχει εργαστεί ως μηχανικός λογισμικού για την Accenture. Είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών σπουδών, εκ των οποίων το τελευταίο στην Επιστήμη των Υπολογιστών, από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Στο πλαίσιο των ακαδημαϊκών του σπουδών, έχει διαπρέψει και σε άλλους τομείς όπως τα Χρηματοοικονομικά και τα Τραπεζικά. Έλαβε το βραβείο καλύτερου χαρτιού στο 1ο Workshop on Blockchain-enabled Networked Sensor Systems (BlockSys 2018).

 

https://cometogether.network/