Στον δρόμο που χάραξε ο Κακουλίδης-ομόφωνα η έγκριση για αίτημα δωρεάν παραχωρήσεων στον Δ. Σκύδρας από το ΥπΑΑΤ | PellaNews

Στον δρόμο που χάραξε ο Κακουλίδης-ομόφωνα η έγκριση για αίτημα δωρεάν παραχωρήσεων στον Δ. Σκύδρας από το ΥπΑΑΤ

το κτήριο της ΓΕΣΠΟΒ απέναντι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο

Ομόφωνα ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας το 6ο και 7ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του ΔΣ της περασμένης Πέμπτης που αφορούσαν αιτήματα για δωρεάν παραχωρήσεις των αριθμ. 193 και 194β τεμαχίων κείμενα στο αριθμ 54 Ο.Τ. του συνοικισμού Σκύδρας και του αριθ.349 τεμαχίου κείμενο στο αριθ 69 Ο.Τ. του συνοικισμού Σκύδρας. 

Πρόκειται για τα γνωστά ακίνητα (μεταξύ άλλων) που επιστράφηκαν στο Δημόσιο μετά από ενέργειες του κ. Πεφτούλιου Κακουλίδη και το πρώτο αφορά το κτήριο της ΓΕΣΠΟΒ απέναντι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο ενώ το δεύτερο τις αποθήκες στην έξοδο της πόλης στις οδούς Μ. Αλεξάνδρου και Χαρωνίτη.

ΓΕΣΠΟΒ

Μετά και την απόρριψη της ένστασης του εκκαθαριστή Αλέξιου Πεντερίδη ο κ. Κακουλίδης κατάφερε με δικές του ενέργειες να επιστρέψει στο Δημόσιο το ακίνητο της ΓΕΣΠΟΒ που βρίσκεται απέναντι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο. Μια ενέργεια πριν από 2,5 χρόνια περίπου, με την καθυστέρηση από πλευράς Δήμου, να προχωρήσει τις διαδικασίες ώστε να περιέλθει στην κυριότητα του, να προκαλεί απορία και εκνευρισμό. Εν τέλει την 30η Σεπτεμβρίου του 2021 το ΔΣ ψηφίζει ομόφωνα να προχωρήσει το αίτημα για δωρεάν παραχώρηση και να γίνει ένα ουσιαστικό βήμα ώστε να μετατραπεί το επικίνδυνο κι εγκαταλελειμμένο κτήριο σε χώρο Διοίκησης κάτι που το έχει μεγάλη ανάγκη ο Δήμος. 

Δείτε το δημοσίευμα της Πέλλαnews τον Μάρτιο του 2019

 

 

Αυτή είναι η εισήγηση της υπηρεσίας προς τους Δημοτικούς Συμβούλους υπογεγραμμένη από τον κ. Κακουλίδη και την κα Καλαϊτζόγλου 

Αποθήκες 

Το πρώτο κτήριο που κατάφερε ο κ. Κακουλιδης με ενέργειες του να επιστρέψει στο Δημόσιο κι έτσι να ανοίξει τον δρόμο στον Δήμο Σκύδρας για την διεκδίκηση του ήταν οι αποθήκες που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία. 

 

Πρόκειται για ένα θέμα που έχει ολοκληρωθεί το 2016 με τον Δήμο Σκύδρας να καθυστερεί 5 χρόνια να αιτηθεί της δωρεάν παραχώρησης του. Όταν, μάλιστα, παλιότερα ο κ. Καραγιάννης Μιχάλης ρώτησε σε συνεδρίαση του ΔΣ τι γίνεται μ’ αυτήν την ιστορία η απάντηση ήταν ότι υπάρχει ο φάκελος αλληλογραφίας αλλά ποτέ δεν εμφανίστηκε σε κάποιο Συμβούλιο και ουδέποτε η Δημοτική Αρχή κινήθηκε με ζήλο για να πάρει το κτήριο στην κυριότητα της κι απο κει και πέρα να αιτηθεί για κάποια χρηματοδότηση. Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια ήρθε προς ψήφιση η έγκριση υποβολής αιτήματος προς το υπουργείο για δωρεάν παραχώρηση που πέρασε ομόφωνα. 

Το δημοσίευμα της Πέλλαnews το 2016. Τι περίμενε ο Δήμος Σκύδρας 5 ολόκληρα χρόνια για να αιτηθεί της δωρεάν παραχώρησης αυτό είναι απορίας άξιο

Δείτε την εισήγηση της υπηρεσίας υπογεγραμμένη από τον κ. Κακουλίδη και την κα Καλαϊτζόγλου 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Αθανάσιος Σπανός και Γεωργία Γάτσου τοποθετήθηκαν επί του θέματος. Μάλιστα ο πρώτος τόνισε το αίτημα του να έρθει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Κακουλίδης ώστε να τοποθετηθεί για όλες αυτές τις ενέργειες που έχει κάνει.

Δείτε το βίντεο