1ο Δημοτικό σχολείο Σκύδρας: Αύριο αρχίζει η νέα σχολική χρονιά | PellaNews

1ο Δημοτικό σχολείο Σκύδρας: Αύριο αρχίζει η νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί γονείς,

Όπως όλοι σας γνωρίζετε την Πέμπτη 17-9-2020 αρχίζει (ελπίζουμε) η νέα σχολική χρονιά και οι μαθητές έρχονται στο σχολείο.

 ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Ο Αγιασμός θα τελεστεί στις 9.30 π.μ περίπου. Οι μαθητές θα έρθουν στις 8.-8.15 .

 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

√Καθημερινά ,το σχολείο θα είναι ανοικτό από τις 8.00π.μέωςτις 13.15,ενώ τα ολοήμερα τμήματα θα λειτουργούν κανονικά.

√Η πρώτη (Α) τάξη θα σχολάει στις 13.10,για λόγους ασφαλείας των μικρότερων μαθητών και για να καθαρίζονται αποτελεσματικότερα οι αίθουσες που χρησιμοποιούνται από τα ολοήμερα τμήματα.

√Δε θα γίνεται πρωινή συγκέντρωση στην αυλή.Οι μαθητές μόλις έρχονται θα περνούν απευθείας στην τάξηαπό τις 8.00 έως τις8.15 π.μ-όχι νωρίτεραούτε αργότερα-.Την πρώτη μέρα θα βρίσκονται όλοι οι υπεύθυνοι των τμημάτων στην αυλή για να υποδεχτούν και να παραλάβουν τους μαθητές τους.

√Παρακαλούμε να φέρνετε τα παιδιά σας μέχρι την αυλόπορτα του σχολείου και να τα παραλαμβάνετε από εκεί στο σχόλασμα,  για να μην παρατηρείται συνωστισμός. Δεν επιτρέπεται  η είσοδος μέσα στο σχολείο, εν ώρα λειτουργίας του, ατόμων που δεν έχουν σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία. Αν παρόλα αυτά θέλετε ή πρέπει να επισκεφτείτε το σχολείο, πρέπει να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία (2381089383)και να φοράτε μάσκα μέσα στους χώρους του σχολείου..

√Στα διαλείμματα  έχει οριστεί συγκεκριμένος χώρος για κάθε τμήμα.Οι μαθητές  θα βγαίνουν σε δύο ομάδες από τρεις τάξεις με διαφορετικές ώρες στα διαλείμματα.  Στους χώρους αυτούς δεν θα φορούν τη μάσκα τους.Θα μπορούν να φάνε το φαγητό τους , να συζητήσουν κρατώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις αλλά δεν θα επιτρέπεται να τρέχουν στους χώρους της αυλής (κάτι που έγινε με απόλυτη επιτυχία τον Ιούνιο που μας πέρασε με την βοήθεια όλων).

√Τα παιδιά που θέλουν να κάνουν αγορές από το κυλικείο θα φροντίζουν να παραγγείλουν και να πληρώνουν κατά την είσοδό τους το πρωί στο σχολείο. Τα τρόφιμα, σε ατομική συσκευασία, θα τους παραδίδονται μέσα στην τάξη λίγο πριν το πρώτο διάλειμμα.Όσα παιδιά θελήσουν να ψωνίσουν από το κυλικείο τα δύο επόμενα διαλείμματα θα πρέπει να φορούν τη μάσκα τους και γιατί βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο του σχολείου αλλά και γιατί ο διάδρομος αναμονής είναι μικρός. Και εκεί πρέπει να κρατάνε αποστάσεις μεταξύ τους.

√ Οι μαθητές που παραμένουν στα ολοήμερα τμήματα θα πρέπει να παίρνουν από το πρωί μαζί τους το φαγητό τους, γιατί δεν επιτρέπεται η είσοδος γονέων και συγγενών στο χώρο του σχολείου.

  ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

√Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους ατομικό παγούρι.Από τις βρύσες του σχολείου μπορούν μόνο να γεμίζουν με νερό το παγουράκι τους και να πλένονται. Απαγορεύεται να πίνουν απευθείας νερό.Το παγούρι θα είναι αυστηρά προσωπικό για κάθε μαθητή και δεν θα ανταλλάσσεται με των συμμαθητών του.

√Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. Οι μαθητές που θα προσέρχονται χωρίς μάσκες δεν θα τους επιτραπεί να περάσουν στο σχολείο. Είστε όλοι ενήμεροι( σας τις έχω προωθήσει) με τις διαταγές που έχουν έρθει στο σχολείο και για την αυστηρότητα της εφαρμογής τους.

Καλό θα είναι να έχουν τρεις μάσκες μαζί τους, σε ατομικές συσκευασίες,για να αλλάζουν μετά από κάθε διάλειμμα,  οι οποίες θα πλένονται καθημερινά. Την πρώτη μέρα οι δάσκαλοι θα εκπαιδεύσουν τους μαθητές τους στην σωστή χρήση της μάσκας.. Ωστόσο χρήσιμο θα ήταν η εκπαίδευση να ξεκινήσει από εσάς στο σπίτι, για παράδειγμα πως θα βγάζουν και βάζουντην μάσκα τους ,πως θα αποθηκεύουν την χρησιμοποιημένη ,με ασφάλεια, στο σακουλάκι της.

Καλό είναι να συμβουλεύσετε τα παιδιά σας:

 Νακρατάνε τις αποστάσεις(1,5-2 μέτρα) και να μην συνωστίζονται στο προαύλιο.

 Να πλένουνε σχολαστικά τα χέρια τους ή να χρησιμοποιούνε αντισηπτικό( προτιμότερο το πλύσιμο) ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.
¢Να μην ανταλλάσσουν αντικείμενα (όπως στυλό, μολύβι, γόμα, τετράδια, χαρτονομίσματα, κέρματα κλπ) με τους συμμαθητές τους.

 Να μη βάζουν τα χέρια τους στο πρόσωπο, στο στόμα και τα μάτια.

 Να σέβονται και να διευκολύνουν το προσωπικό καθαριότητας που θα εργάζεται κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου. Τέλος,

 Να ακολουθούνε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες και τις συμβουλές των εκπαιδευτικών του σχολείου .Οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά ,που θα έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η υγεία των ίδιων, άλλων μαθητών ή εκπαιδευτικών του σχολείου θα έχει ως συνέπεια την ενημέρωση του γονέα-κηδεμόνα για να απομακρύνει το μαθητή από το σχολείο.

|Και κάτι πολύ σημαντικό…
Αν το παιδί σας εμφανίσει πυρετό, βήχα , δυσκολία στην αναπνοήή κάποιο άλλο σύμπτωμα που θυμίζει γρίπη το κρατάτε υποχρεωτικά στο σπίτι και ενημερώνετε γιατρό. Αν το παιδί παραμείνει στο σπίτι ενημερώνετε και το σχολείο.Το παιδί καλό είναι να παραμένει στο σπίτι εάν παρουσιάσει τα ίδια συμπτώματα και κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας, μέχρι να ζητηθούν ιατρικές συμβουλές .

Παρακαλούμε πολύ να εφαρμόσετε τις υποδείξεις των ενημερωτικών εντύπων που σας έχουμε προωθήσει.

Ευχόμαστε και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί εκπαιδευτικοί,  μαθητές και γονείςνα πάνε όλα καλά . Είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε με κάθε δυνατό τρόπο την υγεία των παιδιών που έρχονται στο σχολείο και κατ’ επέκταση και τη δική σας στο σπίτι.Καλό ξεκίνημα να έχουμε .Και μην ξεχνάτε ότι και εμείς είμαστε γονείς παιδιών, παιδαγωγοί αλλά και υπάλληλοι.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου