Γιατί να αποφεύγετε τη χρήση του κραγιόν όταν έχετε σκασμένα χείλη | PellaNews

Γιατί να αποφεύγετε τη χρήση του κραγιόν όταν έχετε σκασμένα χείλη

Το φοράμε κάθε μέρα και είναι αγαπημένο προϊόν μακιγιάζ στο γυναικείο νεσεσέρ. Κυκλοφορεί σε πολλά χρώματα και φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία των brands κάθε χρόνο. Ο λόγος για το κραγιόν, το οποίο δίνει υπέροχο χρώμα στα χείλη και βελτιώνει στο σχήμα και τον όγκο τους.

Μολαταύτα, τις περιόδους που έχουμε σκασμένα χείλη θα πρέπει να το αποφεύγουμε για το καλό της υγείας μας, όπως αναφέρει η δερματολόγος Dr. Cybele Fishman από τη Νέα Υόρκη. Ο λόγος είναι ότι μπορεί να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση των χειλιών, καθώς δεν έχουν όλα τα κραγιόν ενυδατικά συστατικά στις συνθέσεις τους.

Η Dr. Jessica Wu από το Λος Άντζελες προσθέτει ότι ιδιαίτερα ένα κραγιόν που είναι πιο παλιό, είναι πιθανό να ερεθίσει περισσότερο το ευαίσθητο δέρμα των χειλιών. Αν ωστόσο θέλεις όσο τίποτε άλλο να εφαρμόσεις το αγαπημένο σου χρώμα κραγιόν, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις μια διαδικασία περιποίησης πριν από τη χρήση.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο δερματολόγοι συνιστούν να κάνεις απολέπιση, να απλώσεις λίγη ποσότητα lip balm, να πίνεις πολύ νερό και να σταματήσεις την κακή συνήθεια να γλείφεις τα χείλη, καθότι τα ξηραίνεις περισσότερο.

πηγή: https://politic.gr/