Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης-Επικουρική κάλυψη και στήριξη των εφημεριών του ΕΣΥ | PellaNews

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης-Επικουρική κάλυψη και στήριξη των εφημεριών του ΕΣΥ

Επικουρική κάλυψη και στήριξη των εφημεριών του ΕΣΥ από το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

 

Θεσσαλονίκη, 12 Νοεμβρίου 2020 -Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, για μία ακόμη φορά πρωτοπορεί παραμένοντας αρωγός στις δύσκολες ώρες που διανύει η χώρα μας και ειδικότερα η Βόρεια Ελλάδα. Στο πλαίσιο της διάθεσης των50 κλινών του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ)για nonCovid-19 περιστατικά, προχωρά και στην επικουρική κάλυψη των εφημερίων του ΕΣΥ επίσης, για nonCovid-19 περιστατικά, που θα προκύψουν.

 

Το πρωτοποριακό πρόγραμμαξεκίνησε σήμερα με τη στήριξη της εφημερίας του Γ.Ν.Θ. “Ιπποκράτειο”ενώ αύριο, το Ιατρικό Διαβαλκανικό θα στηρίξει επικουρικά την εφημερία τουΓ.Ν.Θ. "Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛAΟΥ". Η επικουρική κάλυψη του προγράμματος των εφημερίων του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει βάσει σχεδιασμού και ανάλογα με τις ανάγκες του συστήματος.

 

Οι ασθενείς που θα προσέρχονται στα εφημερεύοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ και έπειτα από αξιολόγηση του επείγοντος της κατάστασης τους, θα διακομίζονται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

 

Κατά την εισαγωγή όλων των ασθενών και των συνοδών τους εφαρμόζονται πλήρως όλατα αυστηρά μέτρα και πρωτόκολλα εισαγωγής και παραμονής που έχουν θεσπιστεί, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής  διενέργειας μοριακού ελέγχου για τον ιό.

 

Ήδη, κατά τη διάρκειατης πρώτης ημέρας του προγράμματος επικουρικής κάλυψης μεταφέρθηκαν τα πρώτα περιστατικά από το Γ.Ν.Θ. “Ιπποκράτειο”,ενώδιακομίζονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας,μέσω του ΕΚΑΒ και δυο περιστατικά από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΑΧΕΠΑ”.

 

Σχετικά με τηνεπικουρική κάλυψη και στήριξη των εφημέριων του ΕΣΥ, οκ. Γιώργος Δαδούδης, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Διευθυντής ΜΕΘ, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης,δήλωσε:«Όπως γνωρίζετε ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών υπήρξε πάντοτε πρωτοπόρος στο χώρο της υγείας. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζει η Θεσσαλονίκηδείχνει, έμπρακτα,το κοινωνικό πρόσωπο και την αλληλεγγύη του στους συμπολίτες μας,και για πρώτη φορά στα χρονικά, θα δράσουμε συνεπικουρώντας τα δημόσια νοσοκομεία σε ημέρες γενικής εφημερίας. Θα υποδεχθούμε και θα καλύψουμε περιστατικά γενικής εφημερίας από το Γ.Ν.Θ. “Ιπποκράτειο”σήμερα και από το Γ.Ν.Θ. "Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛAΟΥ", αύριοκαι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε συνεπικουρικά σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, προσφέροντας βοήθεια στους συνανθρώπους μας».

 

 

Γραφείο Τύπου Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, Τηλ: 2310400904,E-mail: press@interbalkan-hosp.gr