Καθηγητής Χάρβαρντ -Μπορεί να νοσήσει το 70% του πληθυσμού της Γης | PellaNews

Καθηγητής Χάρβαρντ -Μπορεί να νοσήσει το 70% του πληθυσμού της Γης

Για πιθανή παγκόσμια πανδημία του κοροναϊού κάνει λόγο καθηγητής του Χάρβαρντ, τονίζοντας πως ενδέχεται να μολυνθεί μέχρι και το 70% του πληθυσμού.

Την ώρα που ο αριθμός των θυμάτων από τον κοροναϊό έχει ξεπεράσει τους 1.500 και το σύνολο όσων έχουν μολυνθεί να φτάνει τους 66.000, ο καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, κ. Μαρκ Λίπσιτς, δήλωσε στην Wall Street Journal πως «είναι πιθανό να δούμε μια παγκόσμια πανδημία» του κοροναϊού με έως και το 70% των ανθρώπων να μολυνθεί παγκοσμίως.

«Εάν συμβεί πανδημία, είναι πιθανόν να μολυνθεί το 40% με 70% του πληθυσμού»

«Νομίζω ότι είναι πιθανό να υπάρξει παγκόσμια πανδημία» δήλωσε ο κ. Λίπσιτς, προσθέτοντας πως «εάν συμβεί μια πανδημία, το 40% με 70% των ανθρώπων παγκοσμίως είναι πιθανόν να μολυνθούν το επόμενο έτος». Και συνέχισε λέγοντας: «Όσο για το ποσοστό αυτών που θα παρουσιάσουν συμπτώματα, δεν μπορώ να δώσω έναν καλό αριθμό».

Θέλοντας να διευκρινίσει κάποια παραπάνω πράγματα σχετικά με την άποψή του, ο καθηγητής επιδημιολογίας του Χάρβαρντ, τόνισε στον λογαριασμό του στο twitter πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως δεν γνωρίζουμε ποιο ποσοστό είναι συμπτωματικό. Επίσης, όπως λέει, έχουμε μόνο μια τυχαία εκτίμηση για το ποιο ποσοστό συμπτωματικών ατόμων θα παρουσιάσει σοβαρές επιπλοκές.Την ίδια ώρα, άλλοι ειδικοί επί του θέματος, έχουν προβλέψει πως ο κοροναϊός θα μπορούσε να μολύνει μεταξύ 60% και 80% του πλανήτη. Εκτός από την Κίνα, περιπτώσεις του νέου κοροναϊού έχουν καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αγγλία, τον Καναδά, την Γερμανία, την Γαλλία και την Αυστραλία, μεταξύ άλλων.

Σε άρθρο της New Scientint, την Τρίτη, οι δημοσιογράφοι κ. Μάικλ λε Πέιτζ και κ. Ντέμπορα ΜακΚένζι, έγραψαν πως «κανείς δεν ξέρει« εάν ο κορωνοϊός «θα μπορούσε να μολύνει το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού και να σκοτώσει έναν στους 100 μολυσμένους. Δηλαδή περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους», γιατί, όπως είπαν «υπάρχουν πολλά πράγματα που ακόμη δεν γνωρίζουμε για τον ιό».

πηγή: healthpharma.gr